Rapport: Sommarkväll + Nickelodeondagen

Tja, jag skrev ingenting igår kväll, så jag skriver allting nu då.
Jag var på sommarkvällen igår, det var roligt att få träffa en massa artister och se dem uppträda.
Jag däremot kom dit runt 16.40, och redan då var det fullt med folk som stod och väntade framför scenen, så tyvärr så fick jag inte så bra platser.
Jag började även då inse hur dålig jag egentligen var på att fånga saker. När dem kastade ut godis, svampbob-dockor, tröjor, serietidningar m.m. så var det enda jag lyckades få (från marken) en chokladkaka. Visst, dem kom åt mitt håll ett par gånger, men det var väl inte tillräckligt många gånger dem kastade till mig. Några av artisterna som kom upp och hjälpte till kastade bara lite enkelt till dem på första raden (vilket jag inte lyckades komma fram till).
Sen var det också Svensktoppen Nästa. Och tack vare signeringen och alla folk som verkade gå ifrån scenen, så lyckades jag på ett litet ögonblick ta mig längst fram.
Jag svor på att det faktiskt bara var 2 bidrag som var värdiga att vinna, och dem vann inte heller. Istället var det någon som inte ens förtjänade att komma till finalen.
Jag förstår inte heller att man kan tycka att det här var svårt, min tanke när dem sa så var "dem skämtar", och så går fel person och vinner.
Jaja, jag kan ju inte göra något åt det heller...
En sak som jag undrar allra mest över är vad som hände med "avslutning med gästartisten" som skulle ske 20.00.
Visst, det blev lite småtävlingar och en låt med husbandet, men vad hände med gästartisten?
Dem kunde ju ha slängt upp någon/några från nickelodeondagen och låtit dem sjunga ett par låtar till, men så smarta var dem visst inte.
Det här kanske är min tanke: Eftersom gruppen "Play" inte kom som planerat, så kanske det var dem som skulle uppträda, men eftersom dem inte kunde komma, så blev det inte av... Eller så var det en fet lögn...
Bilder kommer nog upp snart.

Två dagar kvar...

Nu är det måndag, och det är bara två dagar kvar tills nickelodeondagen drar igång i Gävle, och inte minst att Amy Diamond (och självklart en massa andra bra artister) kommer till Gävle.
Jag ska självklart komma till stan då (jag bor trots allt i Gävle), så nu är det bara att vänta.
Jag har också skivan "Swings And Roundabouts" som jag vill ha signerad av henne, så jag tar med skivan hemifrån för att få den signerad, men jag hoppas att ingen kommer och knycker till min skiva i tron om att jag har stulit den xD. Hur som helst, jag hoppas hoppas också få tag på ett par bilder, och kanske ett par videoklipp på henne (beroende på vad alla andra Amy Diamond fans gör, det blir inte särskilt roligt att få se två youtube klipp på samma framträdande och samma konsert direkt...).
Men det är inte heller allt som jag tänker göra. Svensktoppen Nästa har också sin final den här veckan, och då hoppas jag verkligen på en person att vinna hela tävlingen. Eftersom en av dem är lite halv-okej medan två av dem inte ens förtjänar att vara i finalen. Så jag hoppas verkligen på den personen att vinna!
Ett litet mysterium är vad som händer 20.00. Enligt hemsidan, mitt programhäfte (som jag fick från första veckan av sommarkväll) och andra möjliga platser så står det "Avslutning med gästartisten", men ingen (eller åtminstone vad jag vet) vet ingen om vem denna gästartist egentligen är. Är det någon av de 8 artisterna från nickelodeondagen? Isåfall kan man hoppas på att Amy Diamond gör en andra entré på scenen, men lite nyfiken är man också.
Och jag räknar med att få grymt ont i ryggen på Onsdag, eftersom de tre tidigare veckorna var jag där stående framför scenen mellan klockan 18.50 - ca 21.00. Nu blir det ännu längre.

Jag förtjänade att vara med i svensktoppen nästa!

Okej, ni fick ingen rapport om förra veckans sommarkväll, så det här inlägget blir en liten kort sammanfattning angående dem två veckorna (dvs 14:e och 21:a Juli).

14:e Juli
Det började med Svensktoppen nästa för mig. Efter dem två låtarna som enligt mig inte ens förtjänade att vara med i tävlingen, så bjöd den här deltävlingen på något mycket bättre. Enligt mig var alla tre av dem värda att delta, vilket dem fick. En av dem var kanske lite mindre bra, men det handlar ju som sagt att blanda genrer så att inte tävlingen blir för enformig.
Kvällen fortsatte med Kalle Moraeus. Fast bäst under hela kvällen var när Patrik Isaksson uppträdde.

21:a Juli
Eftersom man var en mindre än vanligen i förra veckans svensktoppen nästa, så var det hela fem stycken som tävlade i veckans deltävling.
Till skillnad från den andra deltävlingens otroligt bra startfält, så var den här deltävlingen den sämsta av dem alla.
Inte nog med att två av dessa fem faktiskt tävlade förra året (vilket kändes konstigt och som fusk). Och enligt mig så var det bara en av dessa fem som var bäst under den här deltävlingen, och hon lyckades inte ens ta sig till final.
Och jag stör mig mycket på den där jokerplatsen. Dem som tävlar i den första och andra deltävlingen har ju inte en chans att få den, för att precis som förra året, så gick den till någon från den tredje deltävlingen.
Kvällen fortsatte efteråt med Per Persson (som jag inte har någon blekaste aning om vem det var förrän Onsdags) och Andreas Johnsson som regerade hela kvällen med egna låtar, och en coverlåt.

Om vi går tillbaka till Svensktoppen Nästa. Jag vet att jag tjatar mycket om att jag var värd en plats istället för  typ, hälften av låtarna som gick vidare. Men det var faktiskt ett riktigt svagt startfält.
Visst, tävlingen är typiskt för vuxna, men självklart också för ungdomar, så varför tog man inte in ytterligare en?

Kanske ska göra en "Bra låtar från Sverige i 2010" video

Jag vet inte varför jag får den där tanken.
Kanske för att det helt o hållet har släppts så pass bra låtar lite här o var.
Visst, 7 månader har gått av 2010, och det är 5 månader kvar, men jag undrar om dessa bra låtar bara varar under den första halvan.
Vi alla vet nog att det alltid kommer bra låtar ifrån Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest, det gör det i alla fall för mig. Min absoluta favorit av alla svenska låtar som jag har hört under 2010 är faktiskt en låt från årets Melodifestivalen.
I slutet av året kanske jag även gör en topplista på dem bästa svenska låtarna enligt mig, för jag har verkligen lyssnat in mig på väldigt bra musik.

Men varför tänker jag göra det här då?
Jo, sedan jag gick med på escforum.net (ESC fansite där vi även lyssnar in oss internationell musik runt om i världen, även svensk musik) så har jag lyssnat på ännu mer musik, och lyssnat på olika album.
Ni kanske har sett mina topplistor på Anna Bergendahls och Eric Saades topplista angående deras album på min youtube användare YoizanPlaizer. Vad jag tror är att jag knappast skulle ha lyssnat mig in på någonting annat än Amy Diamond om jag såväl gick med på den där fansiten.
Så förrutom att jag har Anna Bergendahls och Eric Saades album på min dator (mp3 filer), så har jag även Lena Meyer-Landruts och Erik Grönwalls album. Och så har jag lyssnat mig in på några nya låtar. Bl.a. Tove Styrkes "Million Pieces", Olas "Overdrive" och Darins "Love Killer" och självklart är listan längre än bara såhär.

Så räkna med att det kommer någon liknande video snart.

Amy Diamond i Melodifestivalen 2011?



Första gången en åttonde plats i finalen. Andra gången, inte längre än andra chansen. Tredje gången gillt? Beror nog mest på vad Amy kommer att vaska fram till nästa gång. Helst förväntar jag att få se henne redan nästa år (OBS! Långt inlägg!).

Jag kommer såväl ihåg ett tidigare blogginlägg jag skrev om henne för minst ett år sedan, då var rubriken "Borde Amy Diamond göra bättre för sig i Melodifestivalen?" (länk). Meningen med det inlägget var då att Amy kanske borde satsa på Melodifestivalen med en helt ny genre. Min rekommenderade genre var då att hon skulle framföra en ballad.
Det för att det tidigare år brukar gå bra för kvinnor som sjunger ballader Exempel är Sanna Nielsen som gjorde Melodifestivalen hela 4 gånger innan hon framförde en ballad 2008 (samma år som Amy deltog) och kom tvåa med den. Och Jessica Andersson som ofta har sjungit pampiga låtar vid 2003 (då hon även vann!), 2004, 2006 och 2007, och efteråt kommer tillbaka med en ballad som tar henne på en åttonde plats i finalen (visst, det spekulerades mycket om att "I Did It For Love" var en kopia av "Empty Room", men publiken tog ändå hem det här), och med tanke på att en ballad faktiskt vann i år. Då en som aldrig har tävlat i Melodifestivalen tidigare, fast ändå så gick det väldigt bra för henne (ni som inte vet vem jag pratar om så är det såklart Anna Bergendahl och låten "This Is My Life").

Hur som helst, Amy får gärna uppträda med vilken genre som helst, bara jag kan få se henne i melodifestivalen igen, men jag vill verkligen inte att hon floppar, för det skulle verkligen vara synd ifall det hände.
Nu är det så att man även har ändrat på intagningsreglerna till Melodifestivalen, så att man inte ska få veta vem som sjunger låten, och vem som har skrivit den, men ändå så får bara etablerade låt skrivare skicka in till Melodifestivalen på det ordinarie sättet, medan de o etablerade får skicka in via webbjokern.
Detta innebär vad jag ser att Amy kanske trots allt får lite förtur, eftersom en urvalsjury väljer 15 låtar av dessa låtar, och Amy kan vara en av dem. Men det finns en annan sak som ger Amy ännu mer förtur än detta; SVT väljer 15 andra låtar som alternativt kan specialbeställas genom att man plockar upp en artist som man vet vill vara med i Melodifestivalen och ger en låt till den personen, och det är nog stor chans att Amy Diamond skulle kunna vara en av dem som får den turen.

Än sålänge har jag bara beskrivit tidigare år, statistiker och de nya reglerna som ger Amy förtur. Frågan är bara vad Amy Diamond i all världen skulle kunna skicka.
För att kunna nå en rätt bra topp placering, så måste man självklart ha en låt som sätter sig i huvudet, och ett intressant framträdande. I år hade Eric Saade ("Manboy") dem båda delarna, men ändå satt det inte i smaken för svenska folket, så att den vann tävlingen.
Amy har tidigare använt sig utav färgerna (och nu pratar jag om allt. Strålkastarfärger, bakgrundsfärger, scenkläder, etc.) Svart, guld och gult från 2008, och silver, glitter (ingen färg, men ändå instoppat), lila och vitt från 2009. Om det blir upp tempo, så får hon gärna ha på sig samma färger som hon hade 2008. Fast den lilla ändringen där är då att dem byter ut den svarta färgen mot en vit färg, eftersom Amy alltid brukar sjunga glada låtar som handlar om positiva handlingar, och varför skulle inte dem färgerna passa? Och nu när hon har färgat håret, så vill jag helst att jag ser henne utan lockigt hår.
Förutom det, så har hon jobbat med mängder av låt skrivare, då vid namn Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg ("Thank You"), Alexander Bard, Oscar Holter och Bobby Ljunggren ("It's My Life").
Undvik dessa låt skrivare till nästa år, men om det verkar omöjligt, så kan jag väl sträcka mig fram till att få se en låt av dem som stod för "Thank You", mina önskningar för låt skrivare är nog inte särskilt stor, eftersom jag inte kan så många namn. Helst när det gäller Melodifestivalen kan jag tre namn förutom dessa ovan, nämligen Fredrik Kempe (som skrev bl.a. "Hero", "La Voix" och "Manboy"), Thomas G:son (som skrev "In A Moment Like This") och Tony Nilsson (som skrev bl.a. "Headline", "Love In Stereo", "Doctor Doctor" och "You're Out Of My Life"), av dessa tre vill jag helst se en från Fredrik Kempe, eftersom han är för mig en expert på att skriva pampiga upp tempo låtar.

Hur som helst. Inget är klart för att om Amy Diamond över huvud taget har bestämt sig för att skicka in till Melodifestivalen 2011, eftersom man helst vill ta det hela som en överraskning om man inte svarar nej (så med andra ord, om hon inte svarar nej på frågan att skicka in till Melodifestivalen 2011, då ska hon skicka in), och sen kommer striden om att över huvud taget få en plats i Melodifestivalen, och vad händer sen när hon kommit med? Hur går det i tävlingen?
Man får väl ändå hoppas på att se henne där. Det gör ändå jag.

Blogginlägg kommer! Håll ut!

Jag vet, jag är otroligt inaktiv här, och har sällan så mycket stort att skriva om förutom mig själv, men nu eller åtminstone snart så kommer jag med ett nytt blogginlägg.
Det handlar då igen om Melodifestivalen, men till er som gillar samma artist som jag gör (ni vet nog vem jag menar, annars får ni vänta o se) vet säkert redan nu vem det kommer att handla om.
Ändå så kanske jag stoppar in ytterligare en till person i det hela, men det är inget bestämt nu.
Jag känner ingen lust av att göra det nu, och imorgon kommer jag nog vara väldigt upptagen, men jag ska försöka hinna med ikväll. Annars imorgon när det passar.

Nya regler för Melodifestivalen!

Reglerna kan ni läsa om här. http://svt.se/melodifestivalen
Men en viktig regel är att man förändrar på intagningen till nästa års Melodifestivalen, med tanke på att det har gått så dåligt för oss i tävlingen. Dessutom har man fått mycket kritik om att låtarna inte höll ett särskilt mått det här året.
Det man mest kan klaga på är urvalsjuryn som vanligtvis väljer 28 (i år 27) av bidragen som ska tävla i melodifestivalen.
En annan sak som irriterar rätt så mycket är att man nästan alltid får se exakt samma artister och låt skrivare i tävlingen. Och det har också givits kritik för. Men röta i att mer än hälften av dem var nykomlingar i år, men ändå så går det bra för dem populära stjärnorna och låt skrivarna. Bobby Ljunggren vann för femte gången (med Anna) respektive även kom sexa (med Andreas), och Fredrik Kempe kom trea (med Eric) respektive nia (med Peter), och även om dem nu såväl bara hade två låtar var i år, så kom alla dem in i finalen, och en av dem vann.

Så vad har man gjort nu?
Man har ändrat på intagningen som sagt. Från o med nu så är det 15 låtar som väljs utav urvalsjuryn, medan det finns ytterligare femton låtar som väljs utav "The Christer Björkman Crew feat. SVT". Historiken har visat att jokrarna faktiskt har lyckats otroligt bra i tävlingen. Till exempel jokrarna Salem Al Fakir (2010), BWO (2006) och Nanne Grönwall (2005) kom tvåa, medans Lena PH (2004), The Ark (2007) och Malena Ernman (2009) har vunnit tävlingen. Så nu satsar man alltså på att öka antalet jokrar. Och en liten mindre nyhet är att man kan fixa fram jokrar på två olika sätt.
Det ena är att plocka låtar från de inskickade bidrag som blivit ratade utav urvalsjuryn (det vanligaste sättet), eller så kan man specialbeställa låtar så att man får en garanterad plats i tävlingen.
Ytterligare två bidrag kommer att kvalificera sig.
Den s.k. Webbjokern gjorde ju succé förra året, och nu pratar jag om pengar, så självklart ska man fortsätta med detta.
Skillnaden just nu är att man låter ytterligare ett bidrag därifrån få chansen att tävla i Melodifestivalen, så det kommer att finnas två vinnare i tävlingen, till skillnad då det tidigare bara fanns en.
Jag gissar på att antalet bidrag som kommer att tävla där kommer att öka markant. Troligen kommer över tusen bidrag att tävla där, men ändå så låter vi folket få välja.

Dessa förändringar är stora, och ger mycket stor betydelse, men jag tycker faktiskt att dem även verkar diskreta, med tanke på att en vanlig person som vanligen kollar på melodifestivalen kanske inte vet om dessa förändringar alls. Man tar ju inte upp på teve vem som är jokrar och vem som är urvalsjuryns plockade bidrag.
Vi svenskar vill ju gärna ha en vinst eller åtminstone en bra placering i ESC, så vi måste antagligen börja jobba nu.
Egentligen finns det inget speciellt knep med tanke på hur alla ser det här på. Det finns i princip bara tre knep.
  1. Gå på hjärtat, och det är det vanligaste vi brukar göra.
  2. Rösta smart, och ta med något som vi tror ha en chans i ESC.
    Hur som helst, med tanke på att det finns folk som går på hjärtat, så är inte alla eniga om det här heller, och det är verkligen många som röstar på det man tycker själv är bra, till skillnad från att veta vad alla andra tycker. Och vi vet inte ens vad alla andra kommer att tycka om det vi skickar till ESC.
  3. Lita på juryn. Men vi alla vet nog hur det har lett till. Vi lät deras favorit Martin Stenmark (2005) och Charlotte Perelli (2008) vinna, och det gick inte all bra för oss i ESC. Men det kanske kan bli förändringar på det, med tanke på att det är 50/50 system i tävlingen, vilket det inte var då.
Mer tänker jag skriva om senare. Och det finns fler förändringar i länken ovan.

Eric Saade - "Break Of Dawn"

Break Of Dawn var en av Eric Saades låtar i hans debutalbum Masquerade. Och vad jag har sett, så har den blivit otroligt populär, och för ett par veckor sen kom det en musikvideo av den.
Ni som har sett min topp 11 utav Eric Saades album Masquerade vet säkert att jag inte gillar den här låten särskilt mycket. Den låg på nionde plats då. Anledningen var nog för att jag tyckte att balladen inte höll måttet än vad alla dem andra balladerna gjorde. Och upptempolåtarna sopar bara bort den här låten.
Men jaja, det var vad jag tyckte i alla fall. Här är videon.


Vilken dag jag hade igår (typ, ont i ryggen).

Jag var på sommarkväll igår, och det var rätt så roligt.
Jag fick tyvärr inte dem bästa platserna (längst fram på scenen), men den där tjejen bakom mig var ju rätt så liten, så att det nästan inte gjorde något.
Tyvärr så var det lite dåliga platser ändå, med tanke på hur dem andra uppförde sig. Dvs riktiga små barnungar som inte kunde hålla tyst, det blev så himla jobbigt.

Nu vill ni säkert höra var jag tyckte om svensktoppen nästa.
Okej, men ni får förbereda er av att läsa ord från en riktigt dålig förlorare nu.
Två av låtarna som var med var väl okej (den första och den sista), men ärligt talat, dem andra två låtarna var inte alls sådär bra. Hur sjutton lyckades dem komma med till deltävlingen framför mig? Jag tyckte faktiskt att det var lite skumt, och jag visste att det skulle bli så, och det finns säkert fler.
Så 4 av dem 12 låtarna som jag har lyssnat till har än så länge 2 låtar som inte förtjänade kvalificering.

Hur som helst. Det kom andra folk också, och då pratar jag om artister och band. Eric Gadd, DeadByApril och inte minst slutakten Sanna Nielsen var där. Hon var bäst ikväll.
Innan jag gick hem så ville jag gärna ha en autograf av henne, vilket jag absolut fick.
Nu väntar jag bara på nästa Onsdag,, då jag även ska gå dit. Det kommer inte vara lika bra artister där då som igår. Kalle Moraeus kommer, men det är väl okej antar jag, och så ska jag lyssna till andra 4 bidrag av Svensktoppen Nästa.

ca 18.00 ger jag mig av till stan :)

Ja, idag är det verkligen dags att bege mig av till stan och njuta av ca 2 timmar show. Egentligen börjar det runt 18.00, men den löjliga barnshowen med Zillah och Totte (tror jag att det var...) vill jag inte kolla på, så jag ska istället reservera en plats (längst fram den här gången!) innan 19.00.
Jag har också inte heller följt fotbolls VM särskilt mycket, men eftersom det är en sån stor grej, så antar jag att ni vill höra mina förutsägelser angående vem som vinner.
Alla sitter ju och tror och även har trott att länder som Tyskland, Argentina, Brasilien eller Spanien vinner, men jag tror varken eller på dem. Jag tror att Holland vinner i år, det är deras tur.
Sedan Holland vann sin andra match i gruppspelet, så funderade jag på ifall dem faktiskt kunde vinna det hela, och när dem gick vidare till turneringen med 9 av 9 poäng, då visste jag direkt. Det fanns trots allt väldigt många bra och favorittippade länder som det skrällades om. T.ex. att Tyskland förlorade mot Serbien, Spanien förlorade mot Schweiz, och att Italien stannade i gruppmatcherna. Även Brasilien förlorade rätt så många spelare (när jag var på en semester i Tyskland för ett par dar sedan hemma hos någon, så fanns det inget särskilt att göra förutom att titta på VM). Så som sagt, Holland vinner enligt mig. Nästa match idag mellan Tyskland och Spanien, så vill jag att Tyskland tar hem matchen, men sen vinner Holland.
I alla fall. Nog om fotboll, och tillbaks till Sommarkvällar.
Förra året kollade jag dessvärre bara på tre av fyra sommarkvällar. Idag ska jag satsa på att ta igen alla dagarna. Och för guds skull, jag måste bara få stå längst fram.
Länkarna visar tidigare blogginlägg då jag varit i sommarkvällarna förra året.
Kväll 1 (gick inte)
Kväll 2
Kväll 3
Kväll 4
Nu måste jag gå ifrån datorn, det finns rätt så mycket att göra idag innan jag går...
Hejdå! :)

Två dagar kvar till sommarkvällarna

Nu är det den 5:e Juli, och på onsdag så är det kalasdags för Gävle då man startar igång sina sommarkvällar.
Visst, det brukar alltid börja med barnunderhållning runt 17, 18. Men efteråt så händer det roligare saker. som till exempel Svensktoppen Nästa, Allsång, spelningar, artister som underhåller m.m. Jag längtar.
Även om jag såväl inte lyckades bli en av de tolv bidragen i Svensktoppen Nästa så ska jag självklart kolla på alla tävlingarna som visas där, och självbedöma vilka som var bra, och vilka som inte alls var det.
Så bara två dagar kvar. :)

Intagen till gymnasiet!!!

Förhandstippat, men ändå skitnöjd över att jag ska börja gymnasiet.
Gävlebon som ska börja gymnasiet och även kallar sig för Yoizan (smeknamn) hade tänkt att börja på kanske ett av våra tuffaste program.. Naturvetenskapsprogrammet.
Jag är väldigt spänd över att få börja där redan nu. Jag kanske har sagt det tidigare, men jag skulle kunna slippa mitt sommarlov nu för att se hur det egentligen är där. Mitt mål däremot är att kunna få MVG i allt (ja, det är sant, kanske svårt att få in melodifestivalen då också...)!

En sak som jag stör mig på är att det lägsta meritvärdet för att komma in på ett av det tuffaste programmet faktiskt bara var 95 poäng! Det motsvarar cirka 8 IG:n, och hur i all världen skulle den personen kunna klara av det här?
Det är lite skrattretande att det faktiskt är så, men samtidigt så hade jag önskat mig en väldigt lugn och smart klass. Och ni får kanske döda mig nu eller kalla mig ond för det här, men enligt mina normer så säger man ofta att folk som får typ under cirka 170 meritpoäng inte ligger i den smarta och lugna kategorin, utan snarare motsatsen. Och nu är det ännu värre. En person som fick 95 poäng ska alltså försöka sig på det här.
Jag undrar bara varför inte man kan bestämma en spärr istället. Vore inte det få hela saken understökat, för det är knappast så att dessa personer som får så himla låga poäng kommer att tänka om vid gymnasiet, då har dem tänkt för sent helt o hållet.
Kolla på mig till exempel. Under åttan när det var dags för jullov fick vi våra första betygsbedömningar, och det låg typ vid 190 poäng. Egentligen var det värre i sjuan, men man får ju inte heller betyg där. Men jag lyckades tänka om redan vid åttan efter mina första betyg, och ville ha högre betyg än vad jag egentligen hade fått.
Så vad lyckades jag med? Vid nians hösttermin lyckades jag höja mig till 220 poäng, och efter en termin, så lyckades jag nå 250 poäng. Och detta gjorde jag genom att vara motiverad, lägga mer tid på läxor, och repeterade väldigt ofta till prov.
Det jag egentligen ville komma med det här var att åtminstone jag lyckades komma fram till en punkt vid högstadiet som fick mig att vela ha högre betyg, och det fick jag genom att prestera mer. Och allvarligt talat. Folk som inte ens nådde 150 meritpoäng har knappast fått den tanken i sig. Och dem lyckas komma in i NV.
Så vad kommer dem att få med sig då? Otrolig stress som dem aldrig räknade med antar jag.
I alla fall. Jag är intagen, och nu är det bara att ta det lugnt och förbereda mig genom mitt sommarlov som jag har kvar. Sen börjar det.

Planerar att titta på Eclipse imorgon.

Igår var det premiär för Eclipse filmen, och vad jag har hört, så totalt avgudar folk den här filmen. Och jag själv har läst de tre första böckerna och halvläst den fjärde (det var en lånad från skolan som behövde tillbaka lånas innan sommarlovet. Och nu kan man inte hitta den på vanliga bibliotek, eftersom dem alltid är utlånade till nån annan).
Jag har två presentkort uppladdade med typ 330 kronor (jag är ju inte heller en biomänniska, men två filmer är planerade i listan, Eclipse är en av dem). Egentligen så har jag fått alla dessa presentkort av samma person, men det har mer varit att flera personer har varit inblandade i o med att ge ut dem här och så mycket.
Jaja, huvudsaken är att jag ska kolla på filmen.
Egentligen kunde jag bara kolla på Eclipse redan igår, men jag avstår att ha otroligt mycket som kollar på filmen (och inte minst väl för många tjejer) mitt på premiär dagen. Och idag verkar också bli en sådan dag, så man får nog vänta tills imorgon tills det hela avtar.

Ändå så är det inte helt säkert ifall jag kommer att titta på Eclipse imorgon, med tanke på vissa faktorer.
  • Jag har inte pratat med mina föräldrar än.
  • Jag vill inte gå ut och kolla då jag måste gå dit och/eller komma hem i regn.
  • Om jag ser det som att jag helt o hållet behöver vänta ytterligare några dar.
Men än så verkar det klart att det blir på fredag.

Förresten. Idag får man gymnasiebeskedet!!!

RSS 2.0