Det här känns inte alls bra...

Nu så är det bara ett par dar kvar tills sportlov, men vad ska jag egentligen göra under fredagen?
På måtten så ligger jag först av alla. Det kanske beror på att jag helt o hållet inte följer vissa genomgångar som vår lärare går igenom och istället jobbar självständigt, och att nästan tre fjärdedelar av klassen inte alls är så smarta.
Kanske låter lite knäppt med tanke på att jag bara fick ett G på senaste matteprovet, men nu är jag otroligt motiverad, och jag MÅSTE bara ha ett MVG i matte! Åtminstone som slutbetyg.

Jag har nog sett mig själv som att jag inte alls är så smart som man skulle ha trott.
Jag tycker själv att jag har presterat väldigt bra. Jag har fått runt VG på de flesta proven som nyligen kommit, men ändå så är det inte tillräckligt!
Det hela började med matten då jag bara fick ett G, sen musiken som jag bara fick VG++, och igår så fick vi tillbaks vårt kemiprov för att kolla hur det gick.
Hur gick det då? Jo, med tanke på att jag samlar in både mattens och musikens skräll i det hela, så kan jag berätta att det inte alls gick bra, bara ett VG (28,5 popäng av 35)!!!
Inte alls vad jag hade förutsagt, jag hade hoppats på något bättre, och det där var verkligen sista chansen att få upp mitt kemi betyg, men jag får nog helt o hållet hoppas på att det nationella provet i NO kommer att bli inom kemi, så att jag kan få ett MVG i kemi.

Den här veckan så har jag gjort två prov.
Under tisdagen så hade vi engelska prov, och dagen efter så hade vi SO prov (samhälls ekonomi).
Egentligen så ser jag inte så mycket på att jag skulle kunna få MVG på just dessa ämnen (egentligen ska jag inte säga så, för då har jag redan gett upp ett MVG) eftersom jag aldrig har fått ett MVG på dessa ämnen, högst ett VG.
Men jag vill inte se någon skräll på att jag helt o hållet inte får något betyg. För jag tycker själv att jag har presterat väldigt bra!
Men eftersom jag inte verkar få MVG så kanske jag har gjort något fel...

Jag har ju en bok som kallas "MVG i allt", en bok som egentligen ska hjälpa mig på traven till att få MVG (egentligen så ligger grunden i det mesta från gymnasiet, men jag har helt o hållet bönat om att få den redan vid högstadiet).
Ärligt talat så kanske jag är lite slarvig med vissa punkter, eftersom jag helt o hållet inte kan stå emot det eller inte kan.
Men att det inte verkat gå bra och att jag inte får MVG är ett stort problem.
Jag planerar att mejla författaren om vad han skulle kunna tänka sig om vad jag gör för fel, men jag räknar med att det helt o hållet inte blir så enkelt...
Men jag måste ändå börja om på banan igen för att kunna få fler MVGn!!!

Vad vi håller på med just nu:

SO: Historia: Andra världskriget
NO: Fysik: Atom- & kärnfysik
Matte: Funktioner och algebra
Musik: Fritt tills vi får börja med hemkunskap.

Resten är bara vanligt jobb som vanligt...
Nu ska jag göra lite andra grejer också, så vi ses!

Engelskaprov flyttat, och SO-prov dagen efter

Jaha. Den lilla karusellen fortsätter visst att åka neråt i en otrolig fart som får det hela att inte vela stanna det hela.
NO-provet är inte gjort än, den börjar redan imorgon efter matten (nästan hela klassen är 6 sidor efter mig *suck*), och då börjar hela NO-provet som handlar om elektrokemi. Efteråt är det som vanligt.
Just nu har jag VG i Kemi, och det här är sista chansen att kunna höja mitt betyg till ett MVG, eftersom vi aldrig kommer hålla på med kemi efteråt (om vi nu inte får ett kemiprov på nationella provet, vilket vi inte vet om ännu), så nu få man helt o hållet börja läsa ordentligt så att allt verkligen sitter!

Engelskaprovet är nämligen flyttad till tisdagen.
Det beror på att 9c skulle göra någon konstig sak under torsdagen (igår) så att man inte ville att det skulle krocka med det hela.
Jag blev lite chockad och aningen sur över detta.
Jag menar... Hur ska vi kunna hinna med allting som till exempel förberedning till nationella provet om vi måste skjuta upp prov så himla många gånger egentligen? Ändå så kan det vara rätt okej till att få extra repetitioner till det man behöver med tanke på att jag har G i engelska.

På onsdag så är det dags för SO-prov, och vi håller på och läser om Samhälls Ekonomi.
Jag tycker själv att jag vet rätt mycket angående det. Och min gamla SO-lärare (som fick ersätta min nuvarande SO-lärareeftersom han skulle studera på universitetet ett halvår) gav mig VG i Samhällskunskap, vilket jag är väldigt stolt över.
Och går det såhär bra så är mitt VG säkrat även hos min nuvarande SO-lärare. Och kanske så får jag till o med ett MVG på Samhällskunskap. Men då måste jag även vara beredd på att läsa igenom otroligt mycket.

Nu ska jag skriva något på min andra blogg, så håll utkik där också.

Först matten, nu musiken!!! Kanske måste uppträda för att höja betyg...

Jag kanske helt o hållet inte lägger tillräckligt mycket tid till studier över huvud taget.
Först fick jag ett G(+) i betyg på det senaste matte provet, och självklart blev jag jättebesviken som ni kan läsa från i det föregående inlägget.
Och vad har hänt nu? Jo, samma sak med musiken, fast lite annorlundare.
Där jobbade vi med musikhistoria, och man skulle kunna lite om hur musiken kunde låta och användas till tidigare år.
Och hur gick det då? Jo, VG++!!! Och inte ett MVG!!!
Provet bestod av tre olika frågor, och den sista (då man skulle jämföra med idag) tyckte min musiklärare var alldeles för tunn. Vilket verkade se till att det hela blev så.
Men varför just VG++? Kunde det inte ha dugit med ett MVG-?
Han sa även att han tror att mitt slutbetyg kommer att ligga på VG, vilket betyder att det inte blir någon direkt förrändring i musik betyget, med tanke på att jag redan har VG i musik.

Men vad kan jag göra för att höja mitt betyg? Det är frågan.
Nu är det bara 4 lektioner till som vi ska hålla på med musik innan vi byter till Hemkunskaps lektionen, och det jag verkar kunna göra är att göra något som ser ut att kunna ge honom ett MVG.
Det finns massor av olika saker att göra, som till exempel att:
  • Spela Musik
    Men det verkar inte heller som om jag har ett stort intresse för att göra just det, eftersom det bara finns en massa ackordpapper till gamla låtar och låtar som jag verkar redan ha spelat på.
  • Skapa egen musik
    Denna punkt är svårast, eftersom jag inte har någon stor erfarenhet av att göra det manuellt.
    Ändå så finns det datorer med program där man faktiskt kan skapa egen musik med. Men dem programmen tycker jag är väldigt kassa, eftersom programmet består av endast loopar.
    Ändå så finns det en Imac dator som har Garage Band och ett kopplat elpiano. Men det hela med att koppla in och allt sådant är bara så otroligt komplicerat...
  • Uppträda
    Jag gillar ju att sjunga. Det kanske de flesta som läser den här bloggen vet om.
    Det kommer finnas mängder med chanser att kunna uppträda inför folk, och även min musiklärare.
    Dessutom så verkar jag ha fått rätt bra kritik över mina skolkamrater efter att jag brukar uppträda då de ger beröm åt mig och tycker att jag är bra.
    Det enda som jag tvekar i den här punkten är faktiskt två saker.
    1. Jag vill då uppträda solo. Eftersom jag har tidigare uppträtt med skolan, och jag lovar, dem är tråkiga hela bunten av dem.
    Förra gången så ville vår musiklärare att vi skulle ge förslag på låtar att sjunga, och ingen (även tyvärr jag) sa någonting om det. Och även sjuorna (vilket är nua åttor) sjjöng inte ett dugg medans åttorna (nua nior) gjorde allting, dvs spelade.
    Anleningen till att jag vill sjunga solo är för att just jag vill vara trygg över det just jag sjunger. Och att ha klar instrumental musik kan vara bra.
    2. Den kritik som jag har fått just här på internet (som t.ex. Youtube) har oftast varit negativa.
    Det är inte så många där som verkar gilla det jag sjunger, och så får man nöja sig med en stjärna av fem på alla klipp som jag sjunger på.
    Ändå så vill jag inte sluta med musiken, eftersom jag vet ändå att alla artister får minst tiotusen negativa kritiker av olika personer.
    Ändå så verkar ingen ha sagt något direkt positivt till mig heller...
Jag vil så gärna höja mitt betyg.
Jag var ju så jäkla nära för att få ett MVG i musikhistoria, och jag har VG i musik just nu.
Nu får man lika gärna förhandla så fort som fasen.

Krisar det nu?

Jag vet inte vad jag ska äga...
Idag har jag nog enligt mig själv suttit framför datorn, kollat på repriset av melodifestivalen, samt spelat lite mer...
Jag har suttit vid mina böcker sammanlagt ungefär 20 minuter, men den klara anledningen till just det, det måste nog vara min lust.
Att jag brukar sitte framför datorn ibland kan nog bero på bland annat ESC säsong. Men även andra saker utanför det. Men jag finner inge ord till vad det skulle kunna vara.
Men nu undrar man om det hela krisar.

På torsdag har jag engelska prov och dagen efter på fredag så har jag NO prov (kemi, sista chansen att höja betygen!).
Nu undrar jag själv varför jag är som om jag inte vill plugga. Jo, den klara anledningen enligt mig kanske är för att jag helt o hållet tror att jag redan kan allting (eller åtminstonde för ett högt betyg).
Det känns dumt tycker jag, för på matte provet som jag hade förra veckan så trodde jag faktiskt (eller vid detta tillfälle så visste jag) att jag kunde allting, men när provet började, så fanns det ett par frågor som jag satt och tvekade på.
Och sedan när vi fick tillbaka proven, vad hade jag fått då? Jo, ett j*vla G!!!
Det kändes nästan som att jag ville skrika åt min matte lärare, men istället så blev jag bara besviken över det hela.

Jag kanske borde göra åt det nu...

Nu är det helg! :D

Ja, ni läste rätt (om ni läser under helgen)!
Idag är det lördag, och det finns mycket o förberedda inför mello kvällen.
Synd bara att OS verkar få så mycket respekt över världen, och även i Sverige, så att det kommer att krocka mellan dem. Men ändå så finns det inget som stoppar Melodifestivalen oavsett vad!

Egentligen så borde jag sitta och läsa något eftersom vi har ett engelska prov och NO prov (elektrokemi) som väntar tills nästa vecka, men jag kommer nog förr eller senare ha tråkigt, så att jag kan läsa in något som tur är.
Och jag måste fokusera mycket på båda ämnena. Varför?
Engelska: Just nu har jag bara G i engelska, vilket jag vill höja ännu mer till.
Och jag har nog redan bestämt över att läsa alla engelska kurserna på gymnasiet (från A till C), eftersom det är ett viktigt språk som jag kommer att ha användning till.
NO (Kemi): Ni kanske kom ihåg att jag skrev tidigare om ett löfte om att jag skulle ha minst 4 MVGn innan jag går ut grundskolan, vilket jag har tänkt att få genom Matte, Biologi (2 ämnen jag redan har MVG på), Fysik och Kemi.
Nu är det sista chansen, eftersom vi inte kommer att läsa mer kemi efter det här, så jag får inte sabba det här!

Går vi tillbaka till melodifestivalen. Jo, jag längtar redan, men att längt är naturligt.
När programmet är slut kommer jag säkert fortsätta längta till nästa deltävling, så längta kommer jag alltid att göra.
Jag har tre favoriter inom denna deltävling, nämligen Eric Saade, Andreas johnson och Highlights & MiSt (som tyvärr verkar har sabbat det hela med sina scenkläder) och dem måste verkligen kvalificera sig.
Ni som vill läsa angående vad jag har att erbjuda angående ESC och Melodifestivalen, så kan ni gå och kolla in min poplight användare, eller kolla in min ESC blogg Eurovisionyoizan.blogg.se (länk finns i arkivet).

2 av 3 nationella prov klara

Imorse så gjorde jag det skriftliga provet, och på tisdagen gjorde jag det läsliga. Nu väntas bara det muntliga.
Det läsliga provet gick bra, jag blev klar ungefär 5 minuter innan tiden var ute, och jag hann rätt mycket av den tiden. Till skillnad från andra som inte hann så mycket över huvud taget, vissa blev panikslagna vid den korta tiden som återstod.
Det skriftliga provet hade vi nog övat mest till.
Jag var ju rätt säker på att jag skulle klara av det här, eftersom skriva berättelser, och andra texter som till exempel här på bloggen eller utanför har nog resulterat väldigt mycket för mig.
När jag kollade på provet, så var det svårare än vad jag själv hade tänkt mig, men det gick i alla fall.

Det finns inget spikat datum för det muntliga provet, och det nationella provet i Engelska ska komma vad jag har hört den 15:e Mars (första delen).
Och så har man nationella prov i NO och matte också som väntar (även språk, men jag läser inget tredje språk).

Nu har man bara fredagen framför sig då man får jobba till ämnen som matte, NO, svenska och bild, och nu är jag även van vid att ta med mig en MP3 spelare så att jag kan lyssna på P4 13.05 när man avslöjar smakproven till melodifestivalens andra deltävling av låtarna (tyvärr går MP3 spelaren på batteri, och jag har ingen laddare, så det hela är begränsat).
Jag kommer nog blogga här lite senare imorgon, men det kan finnas risk till att jag inte skriver.
Ses då.

Hellre Heartbeats än Bittersweet som singel

Nu har tredje singeln singeln släpps ut, och det är bestämt att Bittersweet blir den tredje singeln inom albumet "Swings And Roundabouts".
Jag är väl nöjd, men jag kunde faktiskt ha blivit nöjdare må jag säga.

Bittersweet är en bra låt, men ni som har kollat på min topllista på youtube angående albumets placeringar enligt mig, så ligger Bitterswet på en elfteplats.
Visst, min topplista kanske ser aningen annorlunda ut, eftersom jag även har placerat Brand New Day på tolfte plats, men den är rätt gammal, och det kanske är dags för att göra en ny topplista. Fast botten kommer nog inte förändras mycket då.

Bittersweet är en ballad som handlar om någon typ av bekräftande av äkta kärlek, och låten har ju spänning i sig med pianobakgrunden och hennes otroliga röst, och den är även ett av hennes egna favoriter.
Och på tal om favoriter, det kan bevisas mycket på att det kan vara just hon själv som har valt Bittersweet som singel.
Ändå så ser jag mig omkring, och ser låtar och även ballader som faktiskt är bättre än den här.
Ni kanske kom ihåg den otroligt dåliga Expressen recensionen. Han som recenserade bidraget lade Heartbeats som bästa låt inom albumet. Och jag själv tycker att den låten är en väldigt bra låt.
Heartbeats är en mer lugnare ballad som jag skulle vara helt säker på att kunna gå bra till. Speciellt för de flesta vuxna. Den är i mid-tempo, och beskrivs helt o hållet som vackert för mig.
Jag skulle helst velat att Heartbeats var singel istället för Bittersweet (Även om den tredje balladen Take Your Time ligger bättre till i min toppplista, men jag tror att Heartbeats ligger mycket bättre till hos andras topplistor), och egentligen så behövde det kanske inte vara en låt som var en ballad. Det kunde även ha varit en låt som inte ens var med på skivan. Men bolaget tänker väl sådära, och det går troligen inte att ändra på det.

I alla fall hoppas jag att det går bra för henne, även om Bittersweet kommer att säljas runt som singel.
Vi kommer troligen få höra låten live några gånger också.

Jag blev skitkonstig efter matteprovet

Idag var det nämligen matteprov (notera att detta skrivs från skolan).
Faktiskt så trodde jag att det skulle gå bra, eller till o med bäst, eftersom jag hade repeterat otroligt många gånger på matteboken, och jag visste ju hur jag skulle räkna när man kom fram till ett tal eller problem.
Så jag var rätt lugn innan provet.

Men sen så började allting ändras.
De första 14 frågorna gick bra, men den sista 15e frågan var grymt svår.
Det stod nånting om (det är en rymdgeometri grej) att man ska ta reda på en tandkräms tubs diameter, men jag hade absolut ingen aning om det.
Varför inte det då? Jo, för det har bokstavligt talat inte stått något om en sådan fråga på matte boken.
Jag brukade läsa MVG i allt boken, och där stod det att man inte kunde få ett annat tal än det som stod i matteboken (bara att själva historien ändrades). Nu har det i alla fall hänt.
Jag skulle ha skällt på matte läraren angående detta, men av någon anledning så var jag helt o hållet för mycket fokuserad på uppgiften så att jag inte ville släppa det.

Men hur gick det då? Ingen aning, men jag är nog säker på att svaret jag svarade var fel.
Man behöver 22 (av 25) poäng för att få MVG, och den uppgiften ger 3 poäng, så om jag inte får fel på något annan uppgift av dessa 14 uppgifter så kan jag faktiskt på MVG (-), men chansen verkar liten...
Men vad hände efter provet?
Jo, jag blev helt o hållet skitkonstig.
Jag tror att det var besvikelse som flög runt mig, och jag var helt o hållet inte mig själv då.
Jag  ville inte prata med min klasskompis som jag ofta (som möjligt) brukar sitta bredvid, och han pratade inte med mig (som vanligt).
Och när vi hade svenska lektion så tänkte jag fortfarande på det där, och då föll plötsligt tårar ner från mina ögon.
Jag försökte så diskret som möjligt dölja tårarna, och det gick nog bra...
Men jag har nog aldrig känt mig så tidigare. Matte är ju ämnet jag ska vara bäst på.
Men vi får nog se hur det blir när proven blir rättade. Och eftersom han skryter om att han är snabb med det här, så kan jag nog gissa mig fram att provet blir rättat redan imorgon, då vi även har matte.
Imorgon när vi har matte så ska jag verkligen skälla angående den uppgiften, det ska jag verkligen!

Musik prov och matte prov den här veckan

Redan imorgon så ska vi ha musik prov.
Då ska vi ha prov i musik historia, om hur musik lät och utfördes m.m. under olika århundraden, och jag är faktiskt ganska nervös redan nu.
De senaste gångerna jag har haft prov i något liknande ämne inom musik, så har jag bara uppnått ett G, men ändå tack vare mina kunskaper i spelning, sång, noter m.m. så har jag nu VG i slutbetyg inom musik.
Att satsa högt är ju en självklarhet för mig, men det enda jag har lyckats göra är ju att läsa ett häfte ett par gånger.
Då ställer jag själv en fråga, har jag helt o hållet slappat för mycket?
Självklart så måste jag läsa mitt häfte ett par gånger till innan det verkligen sitter, och när jag redovisade för min kompis efter skolan om vad jag visste, så satt jag halvförstummad och tänkte bara hur jag skulle säga det hela.
Det blev lite pinsamt, och han tyckte ju också att det lät konstigt, men som tur är att vi inte ska ha ett muntligt förhör inom detta.

Och en annan sak är ju att vi ska ha matte prov om bara tre dagar.
Igår kväll när jag satt framför matteboken och räknade (ikapp dem andra, dem verkar ändå vara långt efter) så insåg jag plötsligt hur dålig jag verkade på fördjupningsuppgifterna.
Boken Z röd som jag jobbar i har tre delar i provet, och ju högre del, desto mer poäng kan man få för den uppgiften man löser (självklart är den svårare).
När jag gjorde repetitionsuppgifter på baksidan som är nästan som ett prov, så hade jag det mesta felen från uppgifter från del 3, och till o med några från del 2.
Visst, förra gången jag hade prov fick jag 23 av 25 poäng, vilket ledde till ett MVG (jag hade fel på en del 3 uppgift och fick endast 1 poäng för den), men detta ämne som vi ska ha prov på (kvadratrötter, ekvationer och rymdgeometri) verkar faktiskt svårare, och det ser jag på hur mycket fel jag verkligen verkar ha haft, speciellt på de svårare uppgifterna.
Visst, att ha fel på de svårare uppgifterna verkar nog inte så dumt, eftersom det också verkar bra med ett G, tänker kanske ni. Men så tänker inte jag alls!
Jag vill ju uppnå MVG, och jag ska ju läsa på NV i gymnasiet, vilket innebär att jag måste läsa minst Matte D, fast jag har ju redan planerat att läsa Matte E och diskret matte, och ett MVG betyder mycket för mig.

Och nästa vecka på tisdag, så börjar första nationella provet i Svenska, men egentligen så ser jag inte mycket på att jag ska kunna repetera mycket på det, utan jag kan nog bara följa med på lektionerna som går.

Nu ska jag sitta framför Teven och titta på Amy Diamond i folkoteket, så vi syns nästa gång.

ps. Nästa gång blir det blogginlägg om just Amy Diamond.

RSS 2.0