Satsade på 4 MVG, finns chans till 6 MVG!!!

Tidigare månader, så lovade jag mig själv som ett nyårslöfte om att jag skulle ha MVG på 4 ämnen (vid detta tillfälle hade jag redan 2 MVG, nämligen i matematik och biologi).
Då hade jag tänkt att satsa på att få MVG i fysik och kemi, så att jag kunde få 4 MVG:n totalt.
Nu finns det faktiskt chans till att jag kan få hela 6 MVG under grundskolan!!!


Ämnena som jag kan få chans till att få MVG i är nämligen Teknik och Musik.
Inom tekniken, så har vi någon typ av grundskole-inriktning, där vi får hålla på med något som kallas robolab.
Jag och min klasskompis är som experter inom detta, och visat detta under bland annat öppet hus på vår skola, vilket lockade väldigt många.
Idag så har vi kommit på ideer som är ännu smartare och som skulle kunna höja vårat betyg i teknik.
Det enda som vår lärare skulle vela att vi gjorde nu var att vi gick till en liten klass (4:an är planerad) och presentera vårt arbete där.
Ändå så vet jag inte direkt om just vår inriktningslärare skulle kunna se till att vela höja vårt teknikbetyg till MVG, eftersom denna lärare är vår mattelärare, men inte vår NOlärare.
Dessutom så kommer vi om ett tag hålla på med en teknikuppgift i NO:n (om en månad), nämligen design, då vi ska designa ett föremål (vanligast är nog pennskrin).

Inom musiken, så kan jag höja betyget som bäst om jag uppträder på exempelvis konserer och avslutningar.
En jätterolig sak, men precis som jag har beskrivit, så vet jag inte heller hur jag ska fixa till det hela.
Jag tror att jag under ett tidigare inlägg har skrivit om att jag kan höja mitt betyg.
Det som jag tänker på just nu, och som jag helst vill är att sjunga en direktinspelad låt då jag bara sjunger, men min musiklärare vill nog helst att jag ska sjunga och spela samtidigt i en grupp.
Detta vill jag gärna inte göra, eftersom förra året jag gjorde det, så var inga åttor (som förra året var sjuor) delaktiga av att vela göra någonting, när musikläraren ville att vi skulle göra något, så var det ingen som ville göra det (tyvärr inte jag heller...). Med andra ord, så kommer denna del att bli tråkig, men verkar ha störst chans till att jag ska kunna få ett MVG.
Så jag har tänkt såhär: Jag gör den första punkten, dvs sjunga karaoke låtar individuellt inom en konser som skolan kommer att arrangera om ett par månader, och så kan jag spela med bandet under två tillfällen efterråt. Att jag då inte skulle kunna få MVG skulle nog bli en stor skandal.

Inom ämnena kemi och fysik, så har jag tyvärr inte nått MVG, utan jag har för tillfället fortfarande VG.
Sista chansen att höja betyget i fysik var på fredag, då vi hade prov i atom- och kärnfysik. Och jag vet att jag tyvärr gick miste om tre poäng nu på grund av bortglömmelse av svar på frågor. Vi kommer troligen få tillbaka proven imorgon, och har jag inte MVG på provet, så har jag nog inte heller ett MVG i fysik...
Inom kemi, så har jag fortfarande MVG, och provet i elektrokemi gick sämre än väntat, bara VG där.
Tur i alla fall att det nationella provet i NO ska vara i kemi, vilket innebär att jag har en ny (och även en sista) chans till att höja mitt betyg i kemi, något som jag MÅSTE klara av nu!!!

Ny idolsäsong, ska själv inte söka, men...

Nu börjar en helt ny idolsäsong, och självklart är idoljuryn och (tyvärr) Peter Jidhe på plats för att håla åres program.
Ni som undrar varför jag sa just tyvärr inom Peter Jihdes ord, så är jag faktiskt rätt besviken över att man måste följa ett fjärde år med Peter Jihde som programledare i det som han kallar Sveriges största musiktävling (är ändå glad över att det inte är sant).
Jag menar, man kunde ha givit denna möjlighet till vilken person som helst, oavsett om det var någon från TV4, en stor kändis, vem som helst, men varför just honom?

Idol kommer att åka runt till Göteborg, Karlstad, Malmö, Luleå och Stockholm.
Tycker själv att det är aningen jobbigt att man måste gå igenom dessa tre största städer varenda gång, för hela tiden kommer det komma två typer av sökande.
Första typen är personer som har sökt tidigare år, och den andra typen är unga 16-åringar som inte kunnat söka tidigare år på grund av att dem inte är tillräckligt gamla.
Så varför skippar dem inte dessa storstäder någon gång och istället går vidare till en helt ny stad som de troligen aldrig varit i förut. För stjärnorna de söker efter finns inte bara i storstäderna, dem kan finnas i en väldigt liten stad runt Sverige, men dit vill dem nog inte ha sina auditions.

Jag däremot kommer inte att söka. Jag kommer att ha åldern inne (jag fyller 16 bara om ett par dagar). Ändå så har jag viktigare för mig än att slösa på min tid av att gå på en audition och tävla inom ett halvår (nu drömmer jag bara), och bli tvungen att gå på en turne och slösa på ett halvår av att sjunga, när jag egentligen borde gå på gymnasiet och studera.
Dessutom så brukar jag lägga upp klipp på youtube när jag sjunger, och de kommentarerna jag får då är att man helt o hållet inte tycker att jag är bra.
Ändå så kan det helt o hållet vara så att just dem har fel, för att:
1. Mina kompisar och min lärare säger att jag är jättebra på att sjunga.
Visst så kan jag se mig på att dem ljuger, men jag vet helt o hållet inte vem jag ska tro på...
2. Jag lyssnar ibland på personer som sjunger (enligt mig) dåligt eller kanske sämre än vad jag gör (som de flesta på internet tycker), men dessa personer får bara en massa positiva kommentarer istället.

Jag brukar ibland få mig tanken på hur det skulle vara ifall någon från idol juryn kom till mig och ville att jag skulle delta i idol, och gav mig en guldbiljet. För förra året så gick Anders Bagge på en egen turne, och det som oroar mig är hur det skulle vara ifall Anders Bagge kom en gång till mitt hus eller till min skola (beroende på vad jag befinner mig) för att vela höra mig sjunga. Och vad händer om det går bra?
Jag vet att alla skulle rekommendera att jag tog chansen och gå på slutauditionen, men ändå vet jag själv vad som är bäst för mig själv, och det är inte att slösa tid på t.ex. idol (åtminstonde när man måste välja bland studierna), men skulle det bara kännas rätt att säga Jag kan inte, jag har annat att göra om jag blir erbjuden? Tänk om frestelsen tar mig...

Nog om det, Idol börjar, och vi får se hur det kan gå.
Kan vi hitta en stjärna som åtminstone jag vill ska vinna?

MVG i matteprovet och Engelska- och NOprov väntar...

På torsdag hade vi matteprov om funktioner och algebra inom matten. Det visade sig att min strategi som jag lade upp efter misslyckandet ledde till resultat.
Men vilken strategi? Jo följande; Jag skulle helt o hållet låta bli att lyssna på genomgångarna, jag var ändå ett geni inom matten (som jag beskriver det) och visste nog ändå redan svaren på det mesta han gick igenom på tavlan. Att lyssna på detta var bara slöseri med tid fr mig, så jag ignorerade honom genom att helt o hållet ha musik i öronen, och fortsätta jobba.
Ändå så gjorde jag rätt så många fel på de flesta uppgifterna, vilket gjorde att jag fick göra en annan grej.
På en bok som jag har som kallas "MVG i allt" så vill författaren att jag ska repetera uppgifterna flera gånger till jag verkligen kan det hela. Och det fick jag visst göra.
Jag blev ändå fort klar med kapitlet, så jag fick gå igenom ett par uppgifter en gång till, vilket också visade resultat.

Nu förväntar det även två nya prov under nästa vecka.
På onsdag så är det ytterligare ett nationellt prov som gäller. Den här gången så blir det en skrivuppgift.
Jag tror själva att det kommer att gå väldigt bra på den uppgiften, med tanke på att jag har god fantasi och tankar när jag brukar skriva berättelser.
Dessutom väntas även ett NO-prov (inom fysik) på fredag, nämligen Atom- & Kärnfysik.
Men jag är faktiskt rätt tveksam, för vi kanske helt o hållet inte har hunnit med tillräckligt i våra lektioner, men om vi ska ändra på det, så säger väl läraren till.
Dessutom så måste jag få MVG på det här provet för att få MVG i slutbetyg inom fysik, eftersom efteråt så kommer vi inte arbeta mer inom fysiken, och då kanske det redan är för sent.

Vinst som jag ville ha, och nationella prov.

På lördag så kunde jag faktiskt kolla på Melodifestivalen hemma hos mig. Och hur gick det då?
Anna Bergendahl som var tippad att vinna av bland annat tidningar, spelbolag, hemsidor och mig själv vann Melodifestivalen! Hoppas det går bra för Anna i Oslo nu om två månader nu.

Nu är man tillbaka i skolan igen, och dagen har varit lite annorlundare idag (det är fortfarande lektioner som vanligt). På resuresen så hade jag ingenting att göra. Jag kunde inte repetera inför nationella provet i engelska, inte jobba med engelska böcker (dem var hemma), läsa en bok (för att jag inte hade någon, och biblioteket hade ingen heller) eller andra saker som inte borde nämnas...
På SOn så bestämde våran lärare att byta platser på oss, eftersom vi helt o hållet inte kan vara tysta under lektionerna. Och jag fick sitte bredvid en otrolig tråkig kille som jag absolut inte hade hoppats på.

Redan imorgon är det nationella prov i engelska, och då kommer vi ha två av fyra delar att ha prov på, nämligen läsförståelse och hörförståelse.
Egentligen så har jag inte repeterat så mycket under helgen, utan jag har nästan bara ödslat tiden på att sitta vid datorn. Men samtidigt så vet jag inte vad jag ska repetera med, och jag har bara tänkt på att sova under helgen, men ändå så har jag inte heller gjort det.

Imorgon är det alltså dags...

Finns chans att jag kan kolla på mello som jag vill

Förra inlägget beskrev om att jag skulle gå och träffa en släkt under lördagen, då vi skulle ha någon slags fest. Vilket gjorde att melodifestivalen kvällen kunde bli aningen förstörd.
Men vad jag har hört av min syster, så kommer min pappa att sjutsa hem alla (som vill hem) under 18.00. Vilket är en perfekt tid för förberedelsen av en kväll med världens bästa musiktävling.

Ändå så kan jag se på mig att det kanske helt o hållet inte blir så.
Vem har någon aning om pappa faktiskt kommer att göra det? Han kanske blir motiverad till att inte göra det över huvud taget. Han är ju inte heller så intresserad av Melodifestivalen (varje gång vi kollar sitter han bara vid datorn och klagar om melodifestivalen. Jag skulle kunna klaga om dessa sportprogram han alltid tittar på).
Och det var ju min syster som sa det, men att hon var rätt övertygad av det verkade se till som att det skulle kunna låta som sanning.
Vi får väl vänta och se.

Jaha, då blir finalen halvförstörd också...

Förra veckan var en rätt brutal vecka. Jag missade melodifestivalen för att jag skulle till Stockholm med familjen och träffa en massa släktingar i en lokal.
Den här veckan kommer också bli förstörd, men jag får väl vara glad över att vi ska vara hemma hos någon som har en teve hemma hos sig.

Släkten som vi ska vara hemma hos kunde inte komma till Stockholm (och ett par som jag kände ville helt o hållet inte, och det respekterade föräldrarna).
Så den här lördagen så kommer vi att vara hemma hos dem och ha någon typ av fest.
Ändå så har jag hört att festen slutar 20.00, den tiden som Melodifestivalen börjar.
Problemet blir väl hur vi ska ta oss hem på den otroliga korta tiden, med tanke på att husen ligger runt 17 km ifrån varandra.
En annan sak är ju att det faktiskt nästan bara är min familj som är intresserade av melodifestivalen, och inte minst jag skulle hellre välja melodifestivalen före släktingarnas fest.

Så hur ska det här gå till då?

Missa Melodifestivalen!? Oh god!

På lördag så ska vi åka till Stockholm och träffa släktingar, vi kommer inte vara hemma hos någon, utan samlad i en lokal. Vilket innebär att jag kommer missa Andra Chansen delen utav Melodifestivalen, med andra ord; INTE IGEN!!!

Det händer alltid samma saker varenda gång när jag har någonting roligt planerat framför mig.
2008 då Amy Diamond skulle komma till Gävle, och jag som hade planerat att gå på hennes signering kunde helt o hållet inte det, bara för att vi skulle åka till Stockholm och träffa släktingar.
Och förra året då jag missade ett program på teve som jag verkligen ville titta på så kunde jag inte det, för då hände det precis samma sak.
Ändå så tror jag att det bara är jag av alla släktingar som hellst skulle kunna tänka mig att stanna hemma istället för att åka till Stockholm (jag menar, vi gör ju det minst fyra gånger om året). Alla andra, både mina systrar och andra i släkten skulle nog föredra att vara med varandra.
Det kommer alltid folk från andra städer som åker till oss i Stockholm, från Uppsala, Dalarna, Jönköping och till o med Göteborg, och självklart Gävle (de flesta bor i Stockholm).

Jag ser redan på mig vad jag egentligen måste göra.
Alla killarna (och då menar jag alla) är absolut inte som jag är, och jag måste helt o hållet spendera ter fjärdedelar av tiden med dem (ändå roligare än att lyssna på vuxna prata på ett språk jag inte förstår).
En annan sak som stör mig är att det är bara jag som gillar Amy Diamond. Och förra gången då vuxna ville se barn dansa inför andra i släkten (ett annat ord för att skämma ut sig för hela släkten), så var det någon som insisterade mig att gå upp och dansa.
hur tänkte han då? Jag är faktiskt 15 år, och så skriker han att sätta på en Amy Diamond låt som jag kan dansa till, vilket gör situationen ännu pinsammare...

Ärligt talat så vill jag absolut inte gå till Stockholm. Jag skulle hellre vela stanna hemma och kolla på Melodifestivalen och göra det jag känner bäst för.
Varför ska jag träffa folk jag egentligen inte har längtat efter under månader? När jag ska vara med killarna så måste jag ändå låtsas att jag är som dem (i alla fall så finns det en gräns), och jag måste imponera mig på släkt föräldrarna genom att prata inför andra.
Men hur skulle mina föräldrar och systrar reagera om jag sa att jag helt o hållet inte ville gå?

Har inte pluggat något alls...

Vid detta tillfälle så har jag insett att jag inte alls har repeterat ett ämne genom att läsa.
Kanske för att jag helt o hållet inte orkar, eller för att jag inte vill.
Vissa gånger får jag känslan inom mig att jag inte har något att göra. Varför tar jag bara inte upp böckerna och läser? Det är en bra fråga som jag ställer till mig själv.
Ändå så tror jag själv att jag minst en gång under sportlovet kommer att ta upp böckerna för att läsa igenom dem.

För på fredagen, dagen innan sportlovet då vi läste Fysik (Atom- & Kärnfysik) så var det hela som hell för mig. Jag hade grymt svårt att koncentrera mig, eftersom alla runt om mig (både idiotiska som smarta) kunde inte hålla tyst, pratade om saker utanför lektionen, och eftersom läraren satt i ett annat rum än själva klassrummet ledde det till att folk som gjorde prov (som inte gjorde provet veckan före) frågade andra om svar till vissa frågor.
Nu var det rätt dåligt av mig att inte säga till läraren, men den självklara anledningen kunde lika gärna ha varit för att jag var för rädd för vilka konsekvenser det skulle leda till.

Och tidigare har jag även skrivit att jag på något sätt skulle försöka mejla författaren till boken "MVG i allt" (Raman Mehrzad) om råd för vad jag gör för fel till att jag inte får MVG på ämnena.
Det har gått hittils inte alls gått bra. Jag har försökt söka upp hans namn via google, men det enda som kommer upp är massa nyhetsblad om själva boken, men inget av sidorna skulle kunna hjälpa mig till att jag skulle på nåt sätt kunna få kontakt med honom.
Ändå så har jag inte prov ännu än på flera veckor, så det kommer nog ta ett tag innan jag går till mitt nästa prov.

Sportlov och snökaos

Nu är det sportlov, och jag har redan nu slösat bort rätt mycket tid genom att sitta framför datorn...
Lördagen var långsam. Efter at ha lyssnat på låtarna från fjärde deltävlingen redan vid söndan (!) så har man bara längtat att få höra låtarna live i sin helhet.
Nu är det måndag, men jag har inte så mycket planerat.
Jag ska nog ta det lungt och göra saker som behövs, typ läsa igenom böcker som vi jobbar med under skolan (låter tråkigt, och jag kanske inte ens kommer att göra det...).

Synd bara att det fortsätter att snöa ute... :|
Det var planerat att vi skulle gå ut på stan idag, men nu känner åtminstone jag tveksam ifall vi ska göra det.
Ändå så behöver jag nog lite rörelse på mig själv och även frisk luft, eftersom jag nästan bara varit uppe på mitt rum, men jag ska nog försöka mig fram på nåt annat under dagarna.

RSS 2.0