Amy Diamond kommer till Gävle!

Nu är det klart i o med att Amy Diamond om bara ett par veckor kommer till Gävle! Och det kommer säkert bli jätteroligt att få se henne där.
Datumet som är beräknat att hon ska komma är den 28:e Juli, och då är även Nickelodeondagen inblandad i det hela, så att Amy sjunger tillsammans med dem (alltså egna låtar).
Vi i Gävle är även kända för våra sommarkvällar som vi har fyra gånger i fyra veckor (som vanligtvist brukar vara på onsdagar) och nu ska Amy ha sin konsert i den sista kvällen, vilket är den som sagt den 28:e Juli.
Det ska bli väldigt roligt att få se henne där. Senast jag såg henne var ju förra året i Augusti, då hon sjöng i den så kallade sommaryran (stor skillnad, verkligen).
Förrutom att nickelodeon kommer hit, så kommer andra saker även att hända. Tävlingen Svensktoppen Nästa kommer att ha sina tävlingar där. Och vid den dagen har dem sin final. Det är väldigt tråkigt med tanke på att jag faktiskt skickade in till den tävlingen, fast dem inte tog mig som en av de tolv tävlanden (men det skulle inte betyda att jag skulle få träffa Amy Diamond backstage, man måste först kvala sig till final i den tävlingen trots allt), men deras val kan man inte göra något åt...

I alla fall, det är fortfarande ett par veckor kvar innan det verkligen börjar, och det ser jag självklart fram emot.


En bild som jag tog från den förra konserten i Gävle.


Tyskland vann!!! Sverige elva!

Igår kväll korades vinnaren av Eurovision song Contest, tyvärr utan Sverige som för första gången missar en final.
Men ändå så gick det bra. Landet som jag hade hoppats på att vinna, dvs Tyskland vann hela tävlingen, och det innebär att vi ska till Tyskland nästa år, antingen Berlin eller Hamburg har det spekulerats om.
Jag tycker att det var en värdig vinnare som förtjänade detta, men resten utav resultatet var nästan fullkomligt bedrövligt. Dåliga Rumänien kom trea, Grekland kom åtta när jag hade hållit tummarna för att dem skulle komma sist (inom semin hoppades jag på att den inte skulle komma till finalen), Georgien lyckades inte så bra som jag hade hoppats på. Och inte minst Storbritannien och Vitryssland som fick de två sämsta platserna förtjänade mycket mer. Jag är också chockad över att till exempel se Danmark som fyra.
Resten av resultatet kan du se på http://www.eurovision.tv/page/news?id=18063&_t=GERMANY+WINS,+SEE+FULL+RESULTS!
Övrigt så var det en otrolig stor besvikelse som uppstod då man såg på resultatlistan utav den andra semifinalen. Då Sverige hade slutat på elfte plats i semifinalen. Då med bara ynka 5 poäng ifrån både Irland och Cypern som lyckades kvalificera sig. Väldigt tråkigt, och otroligt nära var det.
Bättre lyckat nästa gång i Berlin må man väl säga.
Vinnarframträdandet.

Sverige utslagna!

Anna gick inte vidare till Eurovision Song Contest finalen, och det är jag grymt besviken för.
Asså, inte för att Anna gjorde ett så dåligt jobb, det far fantastiskt. Men frågan är hur folket röstade och hur juryn tänkte. Det kan man dessvärre inte rå för eller göra något åt. Men vi förtjänade verkligen en finalplats!!!
Jag känner mig tom nu, och för första gången är inte Sverige med i finalen.
Det har faktiskt gått sämre och sämre för oss hela tiden just nu. Vi hamnar utanför dem 15 bästa, och nu hände det värsta som kunde ha hänt.
Men även så finns det faktiskt ett par länder som också blev chockerat utslagna. Vissa av länderna är Kroatien och Slovakien.
Nu hoppas jag på att Tyskland tar hem hela segern, men det gör inget att Georgien och Vitryssland vinner.
Inför ESC: Del 7

Inför ESC 2010 Recensioner.

Ni vet väl att jag har gjort ett par Inför Eurovision Song Contest recensioner som start till ESC i min blogg på Poplight?
Om ni är intresserade, så får ni gärna läsa dem, som förberedelse till ESC, då det bara är 2 dar kvar innan det verkligen börjar.
Därmed, så vill jag påminna er om att jag nu har fem delar, men det kommer att bli ytterligare två delar till.
Den sjätte delen kommer redan imorgon. Då skriver jag om förändringar mellan recensionen, och lite ändringar, dessutom avslöjar jag min fullständiga topp lista.
Den sjunde delen kommer efter dem två semi finalerna. Då skriver jag lite om bland annat överaskningar, min fullständiga förutsägelse över just vem som kommer att vinna, och mer.
I alla fall, här har ni de nuvarande delarna.

Notera att dem här delarna var skrivna dagen innan själva programmet på SVT visades.
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Glöm inte att den sjätte delen kommer imorgon!

Matte, svenska, musik och NO i fokus just nu.

Allra största fokuset under den sista veckan innan betygen ska sättas (okej, betygen sätts egentligen på tidsag 1/6, men vi har nästan inget av de ämnenea som står i titeln på varken tisdag eller måndag), då ska nämligen tre ämnen vara under det största fokuset.

Matteprov har vi på torsdag den 27:e Maj (ESC dag!!!), och det är faktiskt jättesvårt, och jag skulle kunna kalla detta kapitel som vi håller på med just nu (ekvationssystem) som det svåraste kapitlet i hela boken som vi arbetar med. Men jag är ändå säker på att det kommer att gå bra, det måste det!
Jag vill inte se på att jag garanterat kommer att få MVG i matte, med tanke på att jag bland annat bara har fått ett G under ett prov (vilket har varit den största besvikelsen i nian som till o med fick mig att gråta, lite töntigt kanske...) samt att jag bara lyckades nå VG betyg under det nationella provet (kanske för att jag svarade att en bröllopstårta hade diametern 28dm...), men jag har trots allt MVG i matte, och jag vill verkligen inte sumpa det hela ännu mer än såhär.

Under svenskan läser vi vanligvist böcker, men böckerna ska in senast nästa måndag, och betygen sätts nästa tisdag, därför måste jag börja läsa rätt mycket av den boken jag läser just nu (eftersom jag inte ens är klar med läsningen ur den) och efteråt så ska man redovisa angående böckerna, och redovisningen är faktiskt mycket annorlunda och svårare än vad jag alltid har varit van med under dem tidigare åren (som till exempel på åttan), och att jag inte har läst ut min bok än är en nackdel... Därför måste jag alltså lägga mycket tid på läsningen.

Nu har jag pratat lite mer med min musiklärare, och det verkar som att det kommer att bli två låtar individuellt. Låter jätteskönt enligt mig.
Nu har jag lånat en gitarr från skolan, så att jag träna på en låt som jag hade tänkt att spela, och bara om jag klarar det här, så kan jag garanterat få ett MVG i musik (det var i alla fall så musikläraren sa). Dessutom så längtar jag till det verkligen händer.

Under NO lektionerna så sitter vi med en designuppgift. Vi ska nämligen designa en produkt som kan tänka sig att komma till användning. Och det har varit en rätt så svår uppgift med tanke på att jag har varit en dag för sen med vad jag egentligen ska göra.
Därmed så kan jag inte göra något åt denna uppgift under helgen eller andra tillfällen då vi inte har NO, eftersom det är just NO som behövs för denna uppgift.

Förrutom det ligger även andra ämnen som till exempel bild och idrott på listan, men ligger i mindre fokus...

Masquerade ute nu!!!

Idag släpptes Eric Saades debutalbum Masquerade som innehåller bland annat singlarna Manboy och Sleepless.
Tycker att det är jätteroligt. Dessvärre har jag fortfarande inte albumet, och jag kan änsålänge bara lyssna på låtarna (förrutom Masquerade, Manboy och sleepless) via ett smakprov från Itunes.
Hoppas att jag snart kan börja lyssna på alla låtarna från albumet, och att jag verkligen njuter av dem, för det ser ut som att låtarna faktiskt är väldigt bra då jag lyssnar på dem från Itunes. Jag kan verkligen inte vänta.

Någon har lagt ut alla låtar från albumet på youtube!!! Tack 96Johnsson!!!!


Stressigt, men gör inget åt det!

Allvarligt talat, på fredag är det den sista bildlektionen, och jag har även tänkt att vara på en extralektion på onsdag för att kunna fixa till det hela lite mer, men det duger självklart inte bara sådär, för jag måste också jobba lite hemma, men det har jag inte gjort!
Och så ska jag snart uppträda inför storpublik om bara ett par veckor, och det är redan bestämt (enligt mig själv) att jag ska spela på en helt egen låt, men jag har inte tänkt ut ackord, och jag hade också tänkt att provspela under halva tiden av extrapasset på musiken.
Och så ska vi springa 2,5km imorgon på idrotten, och jag har verkligen satsat för att få höjt betyg på idrotten, men vad har jag istället gjort idag? Tröstätit chips!

Jag vet att jag borde skärpa mig, och inte minst på onsdag då vi även verkar ha nationellt prov i kemi (praktiskt), men vad kan få mig att vilja skärpa mig egentligen? Jag verkar inte göra något ändå åt det.
Idag fick jag reda på resultatet i det nationella proven i matte, och det blev VG, kanske för att jag svarade lite konstigt på ett par frågor, samt att vissa av sakerna hade vi inte ens jobbat med tidigare.

Jaja, imorgon är det bara som sagt idrotten som verkar viktigast. Vi ska också hålla på med ett nytt ämne i SOn, men det verkar inte bli något särskilt prov på det...

Vissa Youtube-filmer blir utan en av "The Big 4"

Som ni har hört, så har min s.k. "Big 4" blivit ett stort fokus för mig just nu (alltså artisterna Amy Diamond, Anna Bergendahl, Eric Saade och Lena Meyer-Landrut).
Jag vill också försöka göra väldigt mycket för dessa artister som visar att jag verkligen följer det dem gör. Och igår jobbade jag på en video som jag hade tänkt lägga upp på youtube efteråt. Men det visade sig att företaget Brainpool såg till så att videoklippet blev blockerat i hela landet. Och jag tror jag vet varför.
Amy, Eric och Anna kan man nog hitta väldigt mycket om i till eempel youtube och annat. Det beror nog helst på att skivbolagen som producerar deras musik helt o hållet inte gör någonting om till exempel musik som finns på ett albumspår lägg upp på youtube (folk kan ändå ta den musiken genom att ladda ner en youtube-till-datorn-konverterare och sätta in videon hos sig).
Lena Meyer-Landrut (Bilden) kommer från Tyskland, och det verkar mer som att skivbolaget där (eller kanske alla skivbolag i hela landet) gör vad som krävs för att inte låta ett enda ljudspår från ett album att hamna ut i det publika, som t.ex. youtube. Därför raderas dessa videos för att man istället ska låta dem köpa albumet så att bolaget kan gå i vinst och tjäna pengar på det.

Den videon som jag lade upp hade ett litet ljudspår med hennes ESC-låt Satellite, och jag hade även musikvideon till den låten på videon, vilket kanske var anledningen till varför klippet blev blockerat.
Så me andra ord, så kommer jag dessvärre bli miste om en utav "Big 4" när det kommer in i youtube videor...


Det här mejlet fick jag igår:

Ni kommer väl ihåg att jag skickade ett bidrag till svensktoppen nästa? Idag ska de tolv finalisterna (i alla fall i min kommun) avslöjas. Men jag fick ett mejl igår också, vilket sa såhär:

Hej hej!
Nu har juryn plockat ut de 12 finalisterna i årets "Svensktoppen Nästa". Tyvärr var inte ditt bidrag en av dom. Vi är glada att duville skicka in till tävlingen och hoppas att du gör ett nytt försök nästa år igen!


Som ni ser, så verkade det som om jag inte lyckades i år över huvud taget.
Jag är själv besviken, men ändå så försöker jag att se det från den positiva sidan. Jag kanske kommer med nästa år, eller i en annan tävling.
Ändå så tyckte jag att det verkade underligt att dem inte valde mig. Jag menar, jag har skrivit låten själv, vilket inte de flesta som deltar i den där tävlingen (inte minst ungdomar i min ålder) kan göra, utan dem anlitar en låtskrivare. Min låt är även udda till skillnad från vad dem flesta låtarna brukar vara (Notera att alting är enligt mig själv).
Så jag ska självklart stå i publiken när det där händer, och så får jag helt o hållet lyssna och jämföra om det varr rätt att dem ratade mig.
Men samtidigt är jag rätt så nöjd att jag har skickat in...

Lite förändringar här på bloggen

Nu när ni plötsligt har kommit in hit kanske ni har märkt att bloggen helt o hållet har ändrats. Med lite omgörelser med koder med mera så har jag lyckats trots allt.
Så jag ska först o främst gå igenom ett par saker som är förändrat:

Designen:
Självklart, det ser ni ju själva.
Jag har en headerbild just nu, en rätt så snygg en enligt mig.

Varför dem på bilden?
Mina absoluta 4 favoritartister är just precis dessa artister. dvs Amy Diamond, Anna Bergendahl, Lena (Meyer-Landrut) och Eric Saade. Och jag har tidigare bara stått i fokus för Amy Diamond, men jag vill gärna hålla på med fler artister än en, så jag har nu plockat upp fler par artister att lyssna på, och Melodifestivalen och ESC har faktiskt varit till mycket hjälp, då Anna och Eric kommit från årets Melodifestivalen medans Lena representerar Tyskland i årets ESC.

Kategorierna:
Eftersom vissa kategorier har blivit lite bortglömda, så har jag redigerat, lagt till samt tagit bort om ett par kategorier.
Så nu kommer ni att se dessa kategorier.

Allmänt:
Blogginformation, egen infromation om mig själv, och saker utanför skolan.
Melodifestivalen/ESC: Tja, titeln förklarar allt om vad det handlar om.
Skolan: Allt som har med skolan att göra. Blir nog mycket bloggande om detta tills sommarlovet.
The "Big 4": Dvs mina fyra favoritartister som är på headerbilden just nu.
Övrigt: Andra saker som inte har ett speciellt samband med de övre kategorierna.

Youtube-Reklamvideo:
För skojs skull kommer det även bli en sådan video.
Nu när detta skrivs så har jag ingen klar, men det kommer en i sinom tid, så det är bara att vänta.
Dessutom kommer min youtube användare "YoizanPlaizer" att sätta i sig mer fokus på dessa fyra artister, men samtidigt Eurovision Song Contest nu när det ändå har påbörjat på riktigt.

Så vad tycker ni om förändringarna hittils?

4 dagar ledigt!!!

Jag har nyss haft SO-prov, och det verkar även bli ett kommande matteprov runt 28:e Maj (ESC-veckan!!!).
Det har varit lite stressigt, men trots det har jag också varit slarvig då jag kanske suttit för mycket framför datorn och gjort min fritid. Men annars verkar det gå bra.
Vi har fortfarande en labb att göra som omfattar i själva nationella provet i kemi, och jag har ingen aning om hur det kan gå i den labben, men jag hoppas ändå att det går bra. Dessutom så måste jag förberedda mig för ett nytt prov i Fysik (för att på en ny chans höja mitt fysikbetyg).

Idrotten kommer att vara den som jag kommer att satsa allra mest innan slutet av terminen. Jag har lyckats att hålla lektioner och visat resultat på vissa lektioner bättre än oväntat. Därmed så gjorde jag kanske inte så bra på orienteringen som jag hade hoppats på, med tanke på att jag svarade fel på vissa frågor (helt o hållet för att jag kanske räknade fel på träden ute i skogarna (vi får frågor att svara på)).
Annars ska vi börja med utomhuslektioner just nu, och under nästa idrottslektion så har jag en till chans att visa hur jag egentlien går för.

Jag har börjat märka att sommarlovet har närmat sig närmare än vad jag själv skulle kunna ha trott, för jag har alltid trott att sommarlovet var långt ifrån oss (senast jag tänkte så var runt början av maj), men nu så är det bara ett fåtal lektioner kvar i ett par ämnen i skolan innan betygen ska sättas. Till exempel så är det bara 1 bildlektion kvar innan betygen sätts (vi har ingen bildlektion den här veckan eftersom vi är lediga på torsdag och fredag).

Om jag ska säga någonting utanför skolan, så väntar jag fortfarande spänt på hur det har gått för mig i tävlingen Svensktoppen Nästa som jag skickade in till för tolv dagar sedan. Och jag har samtidigt inte kollat på hemsidan om vad som händer heller, så jag ska nog göra det efter detta inlägg.
Och självklart så närmar sig Eurovision Song Contest ännu mer. Inte minst repetitionerna som man kommer att kunna få se på youtube med start 16:e Maj (men då är det bara ett par länder, inte Sverige för säkerhets skull).

Så med andra ord så är jag ledig från skolan ända till måndag från o med nu. Och jag ska väl bara slappa och ta det lugnt, men självklart måste jag också tänka på annat. :)

EDIT:
Efter att ha läst på deras senaste facebookmeddelande (länk) så verkar det som att de redan har lyssnat till bidragen (i alla fall dem i mitt län), och så ser det ut att man ska avslöja finalisterna redan på fredag!!!
Oj oj oj! Jag vill så gärna gå vidare! Men samtidigt är jag redo att det inte ens kan bli jag som blir en av dessa 12 finalister alls... :(
Jaja, på fredag får vi reda. Så jag får absolut inte glömma att sätta på radion och lyssna på fredagsmagasinet klockan 15.00 (endast Gävleborgs radio, P4 antagligen) och då får jag verkligen hoppas!!!!

Jag kanske bara får 4 MVG:n istället för 6...

Jag vet att man aldrig ska ge upp. Men nu verkar jag ha sabbat min sista chans för att kunna få ett förhöjt betyg.
Jag hade hoppats på att få ett MVG i kemi, men inte klarade jag av att nå MVG-nivå av båda kemi ämnena som vi jobbade med under årskursen. Dessutom så gick det otroligt dåligt för mig under det nationella provet i kemi som jag hade under onsdagen. Så vad kan jag göra nu? Det verkar inte som att jag kommer att få nya chanser för att höja mitt betyg i kemi alls.

Däremot så har jag fortfarande en ynka chans till att kunna höja mitt betyg i fysik.
Vi ska inte jobba med mer fysik, utan vi är redan klara med det, men vår NO-lärare sa att jag var en av dem tveksamma eleverna som hon inte visste ifall hon skulle sätta mig på VG eller MVG. Så det slutade med att jag skulle få göra ett omprov. Men jag vet inte när det blir det...
Ändå så vet jag inte om jag ska kunna klara av MVG:et i omprovet. Jag gjorde mitt bästa under provet, men inte så räckte det, bland annat så kanske det fanns ett par konstiga frågor i pappret, men det är trots allt mina synpunkter som ni läser just nu.

Teknikområdet är ungefär klart, enligt min mattelärare, eftersom jag gjorde en sak som ingick i tekniken. Så enligt han, så ska jag få ett MVG i teknik, vilket jag är glad över.
Däremot så har vi under NO:n ett område i teknik som vi arbetar med just nu, nämligen design.
Och då är det tänkt att vi ska designa en produkt, låter enkelt, med tydligen tänker ni genom G-nivå då.
Det jag är rädd är att mitt betyg i design inte alls kommer att höja mitt betyg i teknik, men det beror även självklart på hur väl jag gör på min uppgift.

Slutligen så har vi musiken också.
Jag har mejlat min musiklärare om vad just jag ville göra för att höja mina betyg, och självklart då svarade han mig tillbaka.
Skillnaden är nog att han tänker annorlundare. Han svarade att jag inte alls behövde göra alla dessa saker om jag såväl ville höja mitt betyg.
Visst, det låter väl bra att jag inte behöver göra alla sakerna för att höja mitt musikbetyg. Men ärligt talat så vill jag göra alla dessa saker. Jag vill inte bara höja mitt musikbetyg, jag tycker att det här är jätteroligt, och det är nästan som en dröm för mig med att göra något liknande. Men förstår han det ens? eller förstår han ens mina synpunkter.
Sedan jag skickade meddelandet via mejlen och tvärtom, så har vi fortfarande inte pratat särskilt med varandra angående detta (trots att jag stött på honom ett par meter ifrån mig), och det är bara mindre än en månad innan jag ska göra det där, så jag får nog göra något snart. Repetera mycket med andra ord.

Förrutom det, så har jag av någon anledning varit stressad för bilden.
Nu är det bara en bildlektion kvar innan betygen ska sättas, och jag har nästan varit otroligt stressad för det, men varför vet jag nästan inte...
Jag ritar fortfarande mina ideer, och jag har ett par uppgifter kvar, men inte nödvändigtvist många uppgifter. Och jag vet trots allt att jag kan gå till bildlektionen under bland annat håltimmar, långa lunchraster eller något liknande.

Lite upptagen med arbeten...

Som ni ser, så är jag lite upptagen. Jag har inte bloggat på 4 dagar.
Det beror nog helst på att jag har varit upptagen med att bland annat repetera till nationella prov och lite andra saker. Men jag kommer att kunna berätta allting under helgen. Kanske imorgon.

Lite header hjälp här tack...

Såhär ligger det till.
Jag har försökt att göra en header till min blogg, men det verkar inte funka, oavsett att jag har försökt att följa beskrivningar på enn så kallad tutorial på en webbsida som jag hittade.
Jag gjorde precis likadant som den personen gjorde, fast ändå så funkade det inte. Trots det så funkade det för den personen.
Här under har ni min stilmall för headern:



Men vad är det jag egentligen gör fel?
Hjälp mig gärna med det här tack.

RSS 2.0