Efter en jobbig skolvecka, så kommer det en ny...

Jag har haft en otroligt jobbig vecka. Först o främst för att jag har haft ett matlagningsprov på hemkunskapen, på torsdagen hade vi det nationella provet i engelska (vilket var oplanerat). Dessutom hade jag en otroligt jobbig fredag.

Först o främst var det inskickningen till Svensktoppen Nästa, jag hade faktiskt planerat skicka in mitt bidrag redan igår på torsdan, men när jag ordentligt läste igenom vad dem egentligen ville ha, så såg jag även att dem ville ha ett foto, vilket jag inte verkade ha (visst har jag, men de flesta är alldeles för gamla), så idag fick jag göra ett par foton lite slarvigt och fort, men det blev även bra, och dessutom så är allting helt klart just nu.

Novelltävlingen var faktiskt som en chock för mig. Ni kanske kom ihåg att jag sa att man behövde skicka in den senast den 30:e April (idag), när jag kollade mer ordentligt på reglerna, så stod det att den skulle vara inne den 28:e April! Vilket innebara att jag var för sen.
Vanligtvist har jag som tur en gång fått en extra lång deadline, men bibliotikarierna är inte på skolan på torsdagar och fredagar. Och nu har min svenskalärare novellen, men jag vet inte vad hon ska göra med den, visst hon ska kolla på den, så att hon vet hur jag går för i svenskan, men kommer hon säga till bibliotikarien om att jag hade tänkt skicka in ett bidrag? Annars skulle hon kunnat ta den oavsett om deadlinen hade gått.

Jag är fortfarande inte klar med miljöprovet, men igår visade jag framsteg. Jag fick tag på lite mer fakta, och skrev mer, men ändå blev jag inte klar (jag hade trots allt två andra saker att ta hand om...), men vad min lärare sa var att vi kunde hålla på med provet tills söndan, vilket dem flesta kommer att göra num även jag.
Den största neckdelen med att hon just sa så, var nog att jag kanske verkar mycket mer latare och tänker "Äh, jag kan slappa först, och göra arbetet på söndan", jag vet att det låter fel, men frestelsen är enorm.
Ändå så är jag mer än halvvägs genom provet nu, och jag ser nog fram mot att det kan gå bra.

Oh så den största besvikelsen:
Efter denna otroligt jobbiga skolvecka, så är det bestämt att det ska komma ytterligare en ny sådan.
Det är matlagningsprov på hemkunskapen (ett annat sorts än vad jag tidigare sa), det nationella provet i kemi ska börja på onsdagen, värst är att vi inte vet vad som kommer på provet, och vi har inte fått något att repetera på heller, så det här kommer att bli skitsvårt!
Slutligen så har vi ett nationellt muntligt prov i matte, vilket jag tror kommer att gå väldigt bra.

Dessutom så är det bara en månad kvar innan betygen ska sättas, och jag tycker att det finns brist på fredagar, eftersom nu har vi bara två bildlektioner kvar att kunna slita på innan betygen ska sättas, och jag har fortfarande punkter att klara av, dessutom så vill jag hinna med att göra en konstgjord gris (av någon konstig anledning).
Men annars så har vi gott om lektioner för de övriga lektionerna innan betygen ska sättas.

Men jag har fortfarande inte fått MVG på ämnena som var hoppades på (kemi, fysik, teknik och musik), jag har fortfarande inte sagt till musikläraren att jag vill uppträda på evenemang här på skolan (det var länge sen jag såg honom, och han verkar oftast upptagen nuförtiden...), ändå så har jag hans mejladress, så att jag skulle kunna mejla honom, men av någon anledning så tycker jag att det verkar löjligt, eftersom jagtycker att det verkar mycket bättre att prata öga för öga än att sitta och prata vid mejlen, men jag måste höja mina betyg!
Så hur ska det bli?

2 saker klara, 1 sak kvar!

Jag är klar med låten, och den är just nu redo att skickas!
Samma sak är det med novellen, den är delvis klar, det enda som behöver kollas igenom just nu är småsaker som stavfel, grammatikfel med mera. Efteråt är den redo att sändas till sändas till min svenskalärare.
Det enda som saknas nu är hemprovet för miljö, biologi.
Den ska vara inne senast imorgon, och problemet är att jag inte ens är halvvägs klar med detta, och jag har än sålänge bara tagit informationen från böckerna som jag tidigare läst, men samtidigt har inget tagits från någon hemsida på internet, vilket kanske skulle behöva hjälpa mig på traven för ett högt betyg.

Det som jag oroar mig främst är för att min NO-lärare ska sänka mitt biologibetyg från MVG till VG om jag inte lyckas prestera tillräckligt bra.
Jag har bara fått MVG(-) en gång, och då hade jag en annan lärare som kanske verkade aningen snäll. Den som jag har nu är självklart annorlunda, och jag vill verkligen inte att mitt betyg ska sänkas.
Och den största frågan är om alla verkligen kommer att skicka in hemprovet imorgon. Det kan lika gärna vara så att hon saknar provet från mer än hälften av klassen. Vad händer då? Får man inget betyg?

I alla fall, jag borde nog fortsätta med miljö-hemprovet, så ses!

Inför Fredagen blir det stressigt...

Jag har så himla mycket att göra!
NO-Hemprovet ska in då, och jag är inte en halvvägs från att bli klar.
Jag ska skicka in en novell till en skrivartävling, men den är jag inte heller klar med.
Dessutom till er som har läst lite om att jag ska skicka ett bidrag till en musiktävling. Jag har ännu än inte gjort det, det kommer att ta tid innan jag lyckas få göra det, men jag hoppas snart.
Som tur är, så har jag en dator i mitt rum, så att jag kan spela in mig själv så diskret som möjligt, istället för att vänta tills jag blir ensam hemma och spela in i vardagsrummet.

Jag leder även ett par tävlingar i ett forum, så jag måste göra mig klara med dessa tävlingar, för jag är säker på att man vill ha resultatet snarast idag, men samtidigt vill jag inte slösa bort alldeles för mycket tid.

Så om jag sammanfattar det hela, det här ska göras:
XX.XX: Jobba på hemprovet
XX.XX: Jobba på novellen
XX.XX: Spela in min låt.
16.00: Deadlinen för tävling 1 går ut.
18.00: Deadlinen för tävling 2 går ut.
20.00: Titta på Inför Eurovision Song Contest Del 1

Dessutom så har jag ännu än inte sagt något särskilt till mina föräldrar om att jag ska skicka in ett bidrag till en sångtävling. Visst, jag har sagt det, men dem verkar inte ta det allvarligt.
Som är så behövs inte målsmans tillåtelse för att skicka in ett bidrag till tävlingen som jag tänker skicka in, så jag kan lika gärna skicka in det utan att jag säger något mer till dem.
Så om jag kommer med och dem blir chockade, då får dem väl skylla sig själva över att inte ha tagit det här allvarligt. Så tänker jag i alla fall.


Inför ESC Del 1: Sämsta inledningslåten på flera år!

Denna länk tar dig till ett blogginlägg på Poplight.

http://poplight.zitiz.se/blogg/yoizan/infoer-esc-del-1-saemsta-inledningslaten-pa-flera-ar

Hur lika är Amy Diamond och Lena Meyer-Landrut egentligen?


Hur lika är egentligen dessa två tonårstjejer?
Kanske lika genom att se på bilden ovan, men om man kollar på rösten, hur är likheten då?
Och vad har framför allt båda gått egenom? Läs vidare för mer information.

Jag läste ett riktigt intressant blogginlägg från någon anan om likheten mellan dessa två artister. Vilket verkade intressant för mig, med tanke på att jag både gillar Amy Diamond och Eurovision Song Contest.

Ni kanske vet vem Amy Diamond är, men ni vet nog samtidigt inte heller vem Lena är. Så jag kan gå igenom en snabb faktabit av vem hon egentligen är, här och nu.
Lena Meyer-Landrut
Hon är född 23:e Maj 1991, och har precis börjat med sitt liv som sångerska.
Hon tävlade i tävlingen "Unser star für Oslo" (den tyska uttagningen till ESC, som även liknar ett idolkoncept) där hon även vann tävlingen med låten Satellite, och hon ska nu representera Tyskland i Eurovision Song Contest.
Precis som Lena, så har Amy Diamond tävlat i uttagningen till ESC, nämligen Melodifestivalen. Då två gånger med två låtar. Största skillnaden är nog att Lena har tävlat en gång med hela tre låtar (varav två av låtarna var obligatoriska för finalisterna, samtidigt som man fick välja en frivillig låt att tävla med) då hon även vann på första försöket.

Men hur låter dem egentligen?
Amy Diamond har nog den otroliga engelskan, men Lena sjunger på ett speciellt vis, nämligen med vanligt brittisk dialekt, något som inte Amy Diamond gör i sina låtar trots att hon själv är halvbrittisk.
Men jag har hört på Lenas tre låtar som hon tävlade med i "Unser star für Oslo", och jämför man dem med Amy Diamond, så är skillnaden stor, och det tror jag nog också om hon inte sjöng med denna dialekt.

Lena är en av mina favoriter av årets tävlande i Eurovision Song Contest. Hon skulle nämligen fått min tia i tävlingen, och jag hoppas att det går bra för Tyskland i tävlingen (då man jämför med de tidigare brutala åren...).

Avslutningsvis så postar jag även upp låtarna som Lena Meyer-Landrut tävlade i uttagningen, varav en av dem (låten längst ner) är låten Satellite som hon tävlar med i ESC.



 

 

 


Låten är klar!

Efter flera dagars jobb med både text och bakgrundsmusik (som i själva verket ska vara en slags demo), så är jag helt klar med den, och den är nästan redo att skickas till Svensktoppen Nästa.
Det enda som saknas nu är att spela in låten tillsammans med min röst, och sen så är denn helt beredd att skickas.

Därmed så antar jag att jag även måste säga till mina föräldrar om att jag ska skicka in ett bidrag till tävlingen.
Men självklart kommer dem att stå på genom att säga att jag inte ska göra det, eftersom dem helt o hållet är rädda för att skämmas, men sanningen vet ju inte dem heller...
Men om dem skulle låta mig få delta, så antar jag att jag måste sjunga låten framför deras ögon. Men det kan nog ordnas.

Så nu har jag exakt en vecka på mig att bli klar med det här!

Och nu börjar den jobbiga perioden...

Igår hade vi SO-prov angående det andra världskriget, vilket gick rätt så bra... Antar jag.
Det var alldeles för få frågor, vilket fick mig att känna ångest av att läst igenom så himla mycket.
Men detta är bara början, för det här är vad som kommer att hända under dagarna:

  • Imorgon på torsdag kommer vi att ha ett nationellt prov i Matte
  • På tisdag kommer vi att jobba med olika länder och ha någon typ av buffebjudning på hemkunskapen.
  • Och inte minst på fredag den 30:e så kommer det att hända mycket mer.

Först av allt har vi ett hemprov i miljö, biologi som ska vara inlämnat senast den 30:e April, och jag har inte ens börjat med någonting än, vilket verkar vara ett stort problem för mig just nu...
En annan sak som är mer frivillig, fast kan påverka mina betyg i Svenska är en skrivartävling, man ska skriva en novell.
Problemet är att jag oftast brukar skriva noveller som blir minst 15 sidor långa, och denna ska in samma dag, det vill säga den 30:e April.
En annan sak som jag helst gärna vill göra är en sångtävling som jag har skrivit om tidigare i bloggen, nämligen Svensktoppen nästa.
Och problemet där är att jag inte ens är klar med texten som jag hade tänkt skicka till tävlingen, och den ska också in den 30:e April.
Och slutligen ska vi ha ett nationellt prov i Kemi den 5:e Maj.

Så om jag avslutar det hela, så ser ni att jag har grymt mycket prov och inlämningsuppgifter som ska lämnas in, så jag kommer inte alls kunna lägga mycket tid på min lilla fritid (okej, undantag för sångtävlingen).
Men jag måste verkligen kämpa, för jag vill verkligen försöka höja mina betyg.
Därför så kommer jag när jag kommer hem sitta framför datorn och börja med novellen, sedan repetera inför matteprovet, jobba lite mer på min låt, och sen måste jag tyvärr lägga lite tid också på saker jag verkligen vill se på TV. Exempel Gabba Gabba där Amy Diamond kommer att påverka i.

Men jag önskar mig själv lycka till under perioden.


Omrecensering av Swings And Roundabouts



Det var ett par månader sen jag recenserade albumet, och nu kan jag lika gärna börja igen.
Om ni vill veta hur jag recenserade låtarna tidigare, så kan ni läsa dem här.
Både genom att bara titta på titeln, och genom att höra albumet helt.
Annars är det här den senaste recensionen av det hela:

1. Up
Jag kan inte fatta att radiokanaler som Rix FM och Mix Megapol vägrat att spela det här!
Det här är ju en av det bästa Amy har fått som låt, och hon förtjänade verkligen att låten skulle få bli mer spelt.
Själva låten är fantastisk. Det känns mer som en mer uppvuxen version utav Thank You, vilket kan ses positivt.
Ändå så hör jag låten live, och det är svårt att se på hur mycket andepaus hon måste ta för att ta nästa ton, och inte minst den längsta tonen.

2. Dance Like Nobodys Watching
Den här var inte lika populär. Trots det klassiska startnummret (som de flesta singlar har).
Kanske det är så för att man tycker att den här låten verkar typisk Amy Diamond.
Jag tycker att det här är en bra låt, och det här var verkligen värt att få vara ett albumspår.

3. Deserve Better
Ni som läste mina förutsägelser innan jag hade hört låtarna, så kan ni se att jag trodde om att alla skulle vara lika värda. Det visade sig att låten handlade om att Amy Diamond själv var mer värd.
Med en text som "You say I'm sorry baby" blir frågetecknet Vem är babyn här då? (förlåt om jag verkar töntigt petig, jag vet att det bara är en låt trots allt...).
Jag vill inte att ni ska tro att jag tror att Amy redan är tillräckligt värd.
Den här låten kunde faktiskt ha fått blivit en singel annars.

4. Fast Forward
Första gången jag hörde låten tyckte jag att den var svängig och otrolig, en väldigt bra upptempolåt.
Nu har tycket för låten blivit sämre, och jag har inte låten som ett spår på min mobil.
Ändå så tycker jag att låten är okej som spår i själva albumet, en låt som var värd det här.

5. Lucky Star
Den här låten blev inte en ballad som jag trodde på som förutsägelse.
Men faktiskt så blev det riktiga resultatet oerhört bättre än vad jag förutsåg.
Det här är min favoritlåt av alla låtar, en typisk Amy Diamond låt, kanske på grund av just den här låten då den där Expressen gubben gav kritiken "När ska Amy växa upp?". Men jag gillar det här.

6. Bittersweet
När man hör någon typ av sån här låt av Amy så får i alla fall jag tanken "Har verkligen inte hon en pojkvän?" Kanske låter löjligt, men något jag oftast får av någon anledning...
Första gångerna jag hörde låten var den väldigt bra, jag tyckte den verkade bättre än Heartbeats.
Nu tycker jag precis tvärtom. Verserna är alldeles för orginella, och den här låten passade inte alls enligt mig som singel.

7. So Many Things
Också en låt som ligger i denna klassiska Amy-kategori.
Ändå så gillar jag att den här låten finns, men jag blir samtidigt tveksam. Kan Amy verkligen ta såna höga toner av den här låten? Det verkar mest som om man har mixtrat till det hela...

8. Crossfire
Den här låten har varit något som jag förväntansfullt varit mest intresserad av att lyssna till.
Resultatet blev samma sak som Up. Men jag tycker att refrängen är alldeles för orginell och vanlig.
Anns har låten en rätt så kaxig text, men att hon måste nynna fram detta da da da vid introt var nog inte så bra...

9. Heartbeats
Albumets frågetecken. Varför blev inte den här singel?
Jag tycker att det här är en väldigt vacker ballad i midtempo som verkligen skulle kunna beröra folk.
Bara om låten fick chansen att bli singel skulle kanske folk som hellre köper singlar än album vela ha den här låten som ett ljudspår på sin MP3-spelare. Frågan är bara om folk verkligen vet om just den här låten.

10. A Good Day
Av någon anledning trodde jag att det här skulle bli en låt som passade bra som kaffe och bullar till frukost, men låten är alldeles för svängig för det, så det blev inte så...
I princip tycker jag att det inte skulle vara dumt med reggae i albumet, men även så är den här låten den sämsta i albumet  (eller för att vara snällare, så håller den inte lika starkt mått som de andra 14 låtarna), men som sagt så var låten väldigt svängig.

11. Higher Ground
En otroligt vacker låt som spöar alla andra låtar med samma titel!
Den här låten är så himla perfekt som powerballad, och jag skulle gärna vela besöka denna värld om det nu fanns en (det verkar trots allt roligare att vara där än här). Bra jobbat Amy!

12. Brand New Day
Också en låt jag funderar på hur den blev singel. Men frågetecknet är nog mindre här än för Bittersweet.
Låten börjar bra, helt perfekt, och när det kommer till versen håller den samma mått, men sen så kommer den stora chocken med refrängen. Den är oerhört orginell, alldeles för mycket, så att den nästan har sabbat hela låten. Versen och refrängen är verkligen inte någon bra kombination.
En låt med en vers som är hästlängder bättre än refrängen med andra ord.

13. Cowboys
En annan låt som inte håller samma mått bättre än de andra 13 låtarna (men som håller måttet bättre än A Good Day) är den här låten.
Jag tror nog att det är titeln som har förstört det hela, vilket får folk att tänka "Men vad är det här för låt!?" Och när man lyssnar på låten, så blir det inte som man hade trott (så blev det för mig), men tycket för låten är ändå negativ. Vilket gör att låten inte förtjänade en plats i albumet.

14. Take Your Time
Också en låt som jag får den där pojkvän tanken i huvudet.
Ändå om vi går till själva låten, så tycker jag att det är den bästa balladen i hela låten. Amys röst har lyckats bli den vackraste man helst skulle vela lyssna på under hela låten, det är helt obegripligt att låten skulle vara så otroligt bra!

15 (Bonusspår). It's My Life
Nu har jag plötsligt börja lyssna på låten så mycket, så att den skulle hoppa upp 3 placeringar på min topplista av Swings And roundabouts.
Vid det här laget tycker jag att It's My Life var ett väldigt bra val som melodifestvallåt, men anledningen till att den inte höll kan ha varit för att alla kanske inte tyckte likadant som jag direkt.
Det var bra att låta den här låten få vara ett bonusspår i albumet.

Internetspår: You Build Me Up
Otroligt bra låt, jag önskar att jag hade den på min mobil, men det funkar tyvärr inte av skäl till att man inte vill sprida låtar till piratkopierare, vilket också låter väldigt smart av Bonnier Amigos och teamet backom albumet.
Att verser brukar ha den där typen av takt är så himla orginellt så att det nästan finns i alla låtar nu, men refrängen är nog det bästa i det hela ändå.

Så om jag sammanfattar det hela:


Plussidan:
  • Rätt så blandade låtar med upptempo-pop, reggage-pop, powerballader och oemotståndliga ballader.
  • Up, Higher Ground, Take Your Time och It's My Life.
  • Omslaget, logotypen, designen
Minussidan:
  • Enformigt album.
    Bara It's My Life har tonartshöjning, och alla låtar har "intro, vers, refräng, vers, refräng, stick/solo, refräng".
  • Bittersweet och Brand New Day som singlar.
  • Bittersweet, A Good Day, Brand New Day och Cowboys.
Topplista:
Det här är min publicerade Top 15 lista av albumet Swings And Roundabouts:

Lite ändringar på det hela:
Paranteserna visar hur jag trodde tidigare, vilket är resultatet i min video.

1 (1). Lucky Star
2 (2). Up
3 (4). Higher Ground
4 (8). It's My Life
5 (7). Take Your Time
6 (3). Fast Forward
7 (-). Build Me Up
8 (5). Dance Like Nobodys Watching
9 (9). Deserve Better
10 (6). Crossfire
11 (11). So Many Things
12 (10). Heartbeats
13 (13). Brand New Day
14 (12). Bittersweet
15 (14). Cowboys
16 (15). A Good Day

Så det var det.
Jag hoppas verkligen att det blir dett bra 6-månadersjubileum utav Swings And Roundabouts.
Och även om albumet inte nått platinastatus, så är det nog inte för sent än, och man kan alltid hoppas.


Svensktoppen Nästa! Nu är det min tur att stå där!

Projektledare Maths Broborg

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3147

Nu kommer tävlingen för oetablerade artister att sättas igång återigen, och det gäller att artister/grupper ska framföra egenskrivna låtar, alternativt att sjunga låtar skrivna av s.k. experter.
Jag tycker att det är en riktigt bra talangtävling för mig, eftersom jag kommer att ha fullt upp med ett stressat gymnasieprogram, så att det nästan känns värdelöst att vara med i Idol.
Denna tävling körs under sommarlovet (vinnarna kommer att få spela en slutlig final under September, vilket jag aningen skulle kunna klara av...).
Jag har massvis med låtar, men de flesta låtarna har jag helt o hållet lagt ner. Och nu sitter jag och skriver nya låtar som jag skulle vela delta med i tävlingen. Det enda problemet är att jag inte är klar med själva texten än.
Och när jag såväl blir klar, måste jag sitta framför FL Studio, och fixa fram en demo av hela låten.

Värst av allt när det hela strular till på det här viset är att jag har en skolperiod med rätt så många prov. På tisdag är det historieprov om andra världskriget, på måndag är det nationellt prov i matte, och det 30:e April så ska jag vara klar med ett hemprov angående miljö, biologi. Och sists ansökningsdagen till svensktoppen nästa är 30:e April.
Jag önskar at jag bara kunde få ta en dag ledigt för att streama upp ideer till en ny låt (och då en hit).

När det gäller min familj, så verkar det inte som att de vill att jag ska tävla över huvud taget.
Och varför då? Den enda anledningen till att dem tycker att jag inte är bra.
Låter lite konstigt enligt mig. Familjen ska ju stötta varandra (ändå hatar jag lögner), och dem vet inte hur stor passion jag har för att vela göra just det här.
Det enda dem är oroliga över är att jag ska skämma ut mig och att dåliga kommentarer läggs upp med youtube klipp på mig.
Okej, såhär ligger det till:
1.
Det här är min dröm, varför skulle jag banga ur för att dem är rädda?
2. Dem vet inte alls hur det är för de etablerade artisterna över huvud taget.
Alla artister, och då menar jag alla har fått minst en negativ kommentar/kritik. Annars kan ni själva som läser det här säga en etablerad artist som inte fått en sådan kommentar/kritik.
Jag kommer att få förberedda mig för det här. Media kommer att hoppa på mig och hitta på en massa saker, men det förberreder jag mig på så gärna.
3. Dem vet faktiskt inte vilken talangtävling jag pratar om. Dem tror att det är något stort på TV.
Såna program kan man bara se på Melodifestivalen nuförtiden ändå, och Svensktoppen Nästa sänds bara på sin regionala SR-Radiokanal. Så jag kommer att sjunga inför gävlebor endast, och därav hundratals tittar på mig live.

Men nu är det bråttom. Jag måste komma fortsätta komma på något.
Den påbörjade låten ligger vid sin första refräng just nu, så jag kanske blir (på ett slarvigt vis) klar med låten redan imorgon.


Jag hatar när konserter måste vara långt bort

Jag bor i Gävle, och brukar oftast gå till konserter med artister (på egen hand) då det är lite närmre i min trakt.
Visst, jag känner ett par personer runt min ålder som åker flera kilometer för att få träffa sin favoritkändis. Men till skillnad från mig, så håller jag mig alltid nära mina trakter.
Ändå är jag lite sur angående detta, eftersom jag även är en hemlighetsfull person som inte delar med mig angående mig själv till andra (speciellt personliga saker, en anledning till varför ni aldrig ser ett foto på mig).

Men vad kommer att hända då?
Jo, den 2:a Maj, så är jag sugen på att gå på en signering med Anna Bergendahl som kommer att vara här i Gävle, eller? Nej, det kommer att vara i Valbo, flera kilometer bort från Gävle (trots detta så är det ändå en del av Gävle, och ligger till gränsen av vår grannkommun), och jag vill främst gå på konserter/signeringar helt själv, men är det värt att gå på den här då den verkar så långt bort.
Visst, jag skulle kunna säga till mina föräldrar att jag skulle vela gå på en signering, men vad kan det leda till? Antagligen följande saker:
1. Dem säger nej (och troligen skrattar, dem brukar göra det när jag till exempel vill något med en Amy Diamond sak, kommer säkert tro att jag har hittat en ny idol och lagt ner medAmy...).
2. Dem säger ja men följer själv med, vilket jag inte vill, för det kan leda till att jag måste följa efter dem hela tiden, och kolla på saker som jag inte är ett dugg intresserad över.

Och så kommer det en Amy Diamond konsert/signering i Gävle den 19:e Juni, men vad är problemet där? Jo, den är i Ockelbo, ännu flera kilometer ifrån Gävle (fast ligger ändå i kommunen), och senast och enda gången jag var där var när jga gick på dagis (fast då var vi inte i stan), så jag har inte den blekaste aning om hur det ser ut där, eller hur det är att vara (helt själv!) att vara på ett helt nytt ställe.
Dessutom så tror jag att man måste föräldrars tillåtelse om man ska resa, oavsett ett par kilometer eller en massa megameter (min påhittade enhet), vilket jag inte heller vill, och troligen en sak som de skulle säga nej till.
Kan man inte flytta den till Gävle istället? En stad som trots allt är själva centrum i det hela, och publiken skulle nog vara större där än vad den är i Ockelbo eller dem andra småstäderna i Gävle.

Så sammanfattningen av det hela är nog helt klart:
Jag hatar när konserter och signeringar måste vara långt bort.

Födelsedag idag! :D

Tjoho! Idag har man blivit 16-åring (vilket inte ändrar så mycket, förrutom att man får ta körkort för bil...).
Själv ska jag till stan och göra lite småsaker där borta, och så blir det säkert tårta också.
Annars ska jag göra lite andra saker, kanske sitta framför något o läsa.

Och så är det skönt att solen skiner utomhus! Igår så snöade det... :D

Greatest Hits Album och sommarturnén

 

Var det någon annan än bara jag som fick ett meddelande om att man Amy skulle påbörja en slags samlingsalbum som kallas Greatest Hits Album? Troligen inte, för när jag kollade på AmyDiamond.se igår så såg jag tydligt nog att Amy själv beskrev om det, vilket tyder mycket på att det verkligen är sant.
Bilden ovanför ska föreställa en bild som ska vara till för detta album så ni vet, och jag tycker att det ska bli spännande av att se hur det albumet kommer att bli. Dessutom så släpper hon ut två splitternya singlar om ett par månader.

Albumet ska tänka sig att komma ut i höst, så det kommer ta ett tag innan det släpps ut, men tills dess antar jag att man ska få njuta av hennes sommarturne som hon kommer att ha under sommaren.
Jag däremot är lite tveksam över om jag faktiskt kan gå. Det finns trots allt ingen signering i Gävle, men närmast är nog Ockelbo som har en signering den 19:e Juni. Men än sålänge så är inte signeringslistan fullständig ännu än.
Vissa datum har sådant där mer information ska komma, så man vet inte om en av dessa städer ska bli just Gävle. Därmed känns det ändå rätt onödigt med tanke på att avståndet mellan Gävle och Ockelbo är rätt så liten.
Hoppas självklart på att jag kan få träffa Amy under sommaren.


5 dagar kvar till min och Charlies födelsedag

Om bara fem dagar så blir jag sextonåring.
Jag tror nog att jag har tjatat rätt så mycket om det på skolan, så att man skulle tro att jag längtar till den åldern.
Egentligen så längtar jag helst till att börja på gymnasiet, men att bli sexton är nog också något speciellt.
Förrutom det så kommer en av mina absoluta favoritartister Amy Diamonds lille bror Charlie att fylla år för första gången (och blir då ett år), så man får då säga grattis till honom och familjen Diamond.

Men vad ser jag framför min födelsedag som är den sjätte april?
Egentligen så tror jag av nån anledning att jag kommer att få absolut ingenting, för det brukar oftast vara så när man blir äldre. När man var liten så fick man jättemycket till present, men när man blir äldre så minskar antalet presenter.
Förra året då jag blev 15 fick jag boken MVG i allt som var tänkt till att höja mina betyg i skolämnena (egentligen är det mer som en gymnasiebok, men jag tar ett litet försprång nu). Men annat än det tror jag att jag egentligen inte fick (förrutom tårta förstås)...
Det här året vill jag i alla fall få presenter som jag inte fick vid jul, nämligen nya gardiner (de nuvarande är ju för 7-åringar...) och stickor och garn (jag började sticka för ett par månader sen, och jag skulle gärna vela fortsätta med det), men som jag ser det så kan det bli tveksamt för om jag egentligen får det.
För vad fick jag i jul?
  • Guinners rekordbok (har inte läst den på flera månader)
  • Sudoku spel (samma sak som boken)
  • Deodorant (Kunde lika gärna ha köpt en på en helt vanlig dag...)
  • En bläckpenna (Använder inte bläckpennor, så den är oanvänd...)
  • En till sak som jag glömt bort...
När ni läser detta så tror jag att ni tycker att jag är världens elakaste människa då ni kollar på parentes-kommentarerna.

Men jag hoppas verkligen att det blir något bra för mig.
Och åter igen så får jag gratta i förskott till Charlie Deasismond som kommer att fylla 1 år om 5 dagar.

RSS 2.0