Borde jag skicka in till Mello 2011? Del 2.




Jag fortsätter med mina tankar kring att skicka in till nästa års melodifestivalen. Ni som har missat den första delen kan läsa den här.
I alla fall. Skickat in till olika sorters musiktävlingar är inte heller första gången. Jag har tidigare skickat in till fyra (jag har en känsla av fem...) musiktävlingar, och jag har inte kommit med på någon av dem. Det får mig ibland att få mig att tänka ifall dem helt o hållet inte gillar mig och mina låtar/min sång. Visst, jag kanske låter galen nu, folk har alltid givit mig bra kritik för både min sång och mina låtar, men det här... Varför har jag då inte lyckats kommit med på en tävling då?
Visst, första musiktävlingen jag skickade till var vid nio-års-åldern, och nu när jag tänker bakåt till den låten, så gillar jag den inte över huvud taget. Jag har därmed mognat genom åren, och utvecklats både sångkvalité- och sångteknik-mässigt. Men ni kanske har följt igenom att jag tidigare har skickat till tävlingen Svensktoppen Nästa, och det var bara för ett par månader sen. Den låten var absolut enligt mig värd att få tävla i tävlingen, men juryn refuserade mig, och jag var inte en av de tävlandena.
Alla gånger har en jury refuserat mig, men nu tänker jag kring webbjokern i Melodifestivalen. Där kommer det inte finnas någon jury som kan refusera mig, utan det blir då folket som röstar vidare o etablerade artister, så jag skulle gärna vela prova.

En sak som inte bekymrar mig väldigt mycket, fast istället min familj är att bli bortskämda på grund av mig.
Jag vet. En gång så sjöng jag en låt framför runt 300 pers, och min mamma sa att hon skämdes över det. Så hon, och troligen även alla andra kommer att skämmas över mig ifall jag tävlar i melodifestivalen framför 5 miljoner tv (och radiolyssnare) tittare.
Såhär är det: Vissa gånger hatar jag mina familj så mycket så att jag tänker "Jag skiter helt o hållet om dem skäms över mig". Så tänker jag då och då just nu, för det här är ju min dröm, och jag vill uppfylla den.
Ibland brukar dem säga att folk kommer att säga att jag är dålig, men om jag såväl måste repetera det här, så gör jag väl det:
Alla, och då menar jag verkligen alla artister får negativa kommentarer. Både o etablerade och etablerade artister, tjejer och killar, gamla och unga, vare sig de sjunger disco eller hårdrock, amatörer och till o med stora superstjärnor som Lady Gaga och Madonna. Jag slår vad om att någon har givit Michael Jackson en dålig kommentar. Så poängen med det här är att alla får dåliga kommentarer, ingen kommer undan med det.
Och varför ska dem skämmas? Dem borde vara stolta och ignorera allt negativt.
Jag kommer såväl ihåg när jag var ung. Jag tålde inte att folk kallade mig dumma saker som bög. Bara att någon sa det fick mig att skrika åt dem, och börja gråta (visst, lite töntigt, men jag var barn då), så jag var skitkänslig för det.
Som om jag är sådan nu. Jag bryr mig inte särskilt mycket över vad folk säger för illa om mig. Jag ignorerar det bara, och tar det som att allt är okej.

Det var nog en liten till del över om jag egentligen borde söka till Melodifestivalen.
Jag är inte säker på om det kommer ytterligare en del, då skulle jag ha skrivit om det nu, men nu finns det inget mer att skriva.
Snälla, kommentera, skriv, ge tips, vad som helst som uppmanar mig till att få veta vad jag egentligen borde göra.

Har varit på semester...

Förlåt att jag inte har bloggat på väldigt länge, det var 10 dar sen jag gjorde ett blogg inlägg.
Det är ju inte heller så att man får sitta framför datorerna när det såväl ser ut som att man faktiskt kan det, t.ex. när man är hemma hos någon, då vill man visa sig artig genom att inte sitta framför datorn. Men visst så satt jag där typ en gång, men vad kunde jag göra på bara ett par minuter?
Det finns vissa saker som man verkligen vill göra nästan varje dag framför datorn, och att blogga ligger tyvärr rätt så långt ner på den listan, men när jag såväl har tid, så tar jag mig i akt. Vilket jag har nu, då jag är hemma igen.

Två veckor av sommarlovet har nu gått, och nu är det faktiskt bara en vecka kvar tills gymnasiebeskedet kommer!
Visst, jag känner mig redan självsäker på att jag har kommit in (jag gjorde ju det på den preliminära intagningen), och om jag såväl inte kommer in, då blir jag faktiskt otroligt chockad.

Annars är det väl lite småsaker att göra. Både framför datorn och där ute. Sommarkvällarna närmar sig också.
Jag funderar fortfarande på om jag faktiskt ska skicka till årets melodifestivalen. Jag kommer skriva lite mer om det snart, och jag håller redan på att få ännu fler idéer till låten jag planerar att skicka in med.

Annars har jag nog inte särskilt mycket mer att skriva om just nu, så hej då! :)

Regn, regn och mer regn!!! :(

Sen fredag så har det börjat regna otroligt mycket.
Jag har faktiskt spenderat rätt så mycket tid utomhus mellan fredagen och söndagen, och varje gång så kommer man in jätteblöt med den känslan av att vela värma sig i sin säng. Men det har samtidigt varit nödvändigt att gå ut.
Jag har ingen aning om vilket väder det kommer att bli imorgon, men förhoppningsvist blir det sol om jag får drömma.
Tycker att solen borde komma lite oftare nu. Det är faktiskt juni, månaden då det egentligen ska vara tänkt att vara varmast under hela året, och sommarlovet har även verkat starta med regn, vilket verkar tråkigt...
Även imorgon har jag planerat att gå ut, och då hoppas jag inte på ett regnigt väder, för det kan hända att jag får stanna hemma om det blir så allvarligt...

Lite högre än väntat. Men Sommarlovet har ändå börjat på riktigt nu!!!

Nu (okej, egentligen för flera timmar sen, men jag har gjort andra saker sedan dess) börjar sommarlovet, och nu kan man bara slappa och pusta ut. I alla fall i ca 56 dagar till.
Mina betyg hade jag satsat på att få en höjning upp till 240 poäng. Sanningens ögonblick visade att det sammanlagda merit poängs andelen blev lite högre än väntat. 250 poäng.
Bilden och historian blev man visst imponerad över, och det trodde jag faktiskt aldrig på själv, jag hade lite förutsägelser på att jag helt o hållet inte hade gjort tillräckligt bra på dessa lektioner alls... Men det gjorde jag visst.
Inte nog med att jag lyckades med mitt nyårslöfte (dvs, lyckas få minst 4 MVG:n), jag lyckades få ett extra MVG. Men tyvärr fick jag också en sänkning på biologin som gick ner till ett VG också. Men jag förstår hur min lärare har resonerat och tänkt kring detta ämne...
Jag fick också ett diplom av min lärare. Mina kunskaper i teknik har visat stora resultat, så att jag fick något extra att bita på. Och mitt pris, det blev ett diplom, och presentkort.
Frågan är vad jag ska göra med alla presentkort som jag har just nu... Jag är inte direkt någon Bioperson, men jag har nu faktiskt presentkort i värde på 330 kronor. Vilket beräknat borde räcka till 3 ungdomsfilmer.
Visst, Eclipse och Harry Potter är inblandad i detta, men resten av pengarna då? Antingen kollar jag på en annan mindre spännande film som jag inte verkar så fullt intresserad av, eller så köper jag popcorn och annat snacks för dem...
I alla fall. Nu är det sommarlov, och nu kan man bara njuta. :)

Sommarlovet börjar NU!!!

Eller inte direkt faktiskt...
Imorgon ska vi gå och hämta våra betyg. Och då får jag reda på hur mycket poäng jag egentligen har tjänat ihop.
Betygen kommer därmed även att skickas till kommunen så att jag nu kan komma in på NV.
Förra terminen hade jag 220 poäng. Jag räknar med att få 240 poäng nu, men jag blir nog förvånad ifall jag har vare sig mindre eller mer.
Och efter det så kan jag äntligen pusta ut. Då kommer jag att börja mitt sommarlov. Men hur jag ska börja det har jag ingen aning.
Jag skickade ju in till Svensktoppen Nästa och blev ratad. Eric Saade kommer till furuviksparken imorgon (kväll, typ 23.00...), men då ska jag inte gå, eftersom det är någon slags evenemang/fest även kallad Stolt och nykter.
Men jag har nog det mesta redan planerat. Och det är bara veckor kvar tills jag får mer information angående gymnasieintagningen. Har jag kommit med? Vilka kommer att gå i min klass? Och självklart mycket mer. Jag är spänd på att börja gymnasiet redan nu, men sommarlovet kommer ju först också.

Nya topplistor!

Nu har jag gjort nya topplistor med min "Big 4", och dem kan du hitta på min youtube användare YoizanPlaizer.
Annars hittar du dem här:
Amy Diamond - Swings And Roundabouts
Eric Saade - Masquerade
Lena Meyer-Landrut - My Cassette Player
Anna Bergendahl - Yours Sincerely

Borde jag skicka in till Mello 2011?

Nu gick det dåligt för oss igen, och det är åter igen oförtjänt. Jag vet inte vad som är fel, det kanske är något som vi inte har sänt än som samtidigt borde sändas.
Jag vill inte skryta med att jag skulle kunna göra det bättre, men en låt som jag har i hjärnan skulle kanske platsa i tävlingen.
Man kan redan nu skicka in till Melodifestivalen 2011, och precis som förra året, så kan man skicka in ett bidrag till tävlingen Webbjokern där folket får rösta fram o etablerade artister och låtar. Och det är just där jag ska satsa, för om jag skickar på vanligt vis så finns det en stor chans att jag inte får tävla med min egna låt, och istället får någon annan göra det, vilket jag inte vill.
Och med tanke på att webbjokern startade runt September förra året, och Webbjokern startade nu, så är jag rätt så säker på att man kommer att få in minst 1000 bidrag till tävlingen (webbjokern).
Jag vill också nå publik med min egna musik. Både i Sverige och utomlands, men det enda problemet som jag har är självklart skolan. Jag kommer att få vara borta i drygt 1 vecka för repetitioner, och det kanske jag kan ta, men om jag såväl kommer ända till Eurovision, så måste jag gå miste om hela 5 veckor! Dessutom så är jag beredd på att folk kommer att fråga mig om skivkontrakt så att jag kan jobba för dem och släppa ut min egna musik.
Visst, det låter roligt, men jag kan ju inte göra det mellan studierna.
Visst, Amy Diamond och Anna Bergendahl kan/kunde göra det, men det programmet som jag ska gå på är mycket mer avancerad så att jag kommer vara beredd på att spendera mycket tid med läxor och studier.
Samtidigt så vill jag tävla med den här låten som ung. Jag vill ju inte stå på scen och framföra den som 28-åring (kanske även 25-åring är detsamma), dör den här låten är modern och cool på något vis, och lockar fram ungdomarna, och jag vet hur trenden i ESC går. Folk under 30 vinner, och nu vann 19-åriga Lena Meyer-Landrut. Så åldern har faktiskt betydelse i den här tävlingen.
Men frågan är alltså: Borde jag söka till nästa års melodifestival?`Svara gärna på omröstningen nedan tack.



6 dagar kvar!!!

Nu är det bara 6 dagar kvar tills sommarlovet börjar, och det finns rätt så mycket att göra.
Jag har fortfarande chansen att höja mitt betyg i musiken, och det känns som att jag redan nu har ett MVG i musik. Och förutom det så kanske ni lade märke till idrotten från det förra inlägget.
Min idrottslärare höjde mig dagen efter till ett VG, och det tycker jag är väldigt välförtjänt.
Egentligen är betygen redan satta, så man kan egentligen bara skolka skolan utan att göra nånting, men visst så ska jag ta dem sista dagarna också.
När jag jämför mina betyg med dem tidigare betygen så kan jag se att jag har höjt mina merit poäng med 20 poäng. Egentligen är det mindre än vad jag själv tyckte. Men bara som påminnelse har jag inte säkra betyg i 5 utav ämnena. De ämnena har jag bara räknat med mina tidigare betyg (ämnena som jag inte är säkra med betygen är bild och SO-ämnena). Jag är ganska övertygad över att jag får behålla mitt VG i bild, och jag är ganska osäker ifall min SO-lärare skulle vela höja mig till ett VG, jag har ju aldrig fått ett VG i ett prov förut.
Det som jag är rädd för att min SO lärare kommer att sänka mitt VG i samhällskunskap till ett litet G. Jag hade faktiskt en annan lärare som höjde mig då, och vem vet vad som kan hända nu...
I alla fall. Nu är det bara 6 dagar kvar tills man kan jubla och hurra för att sommarlovet är här. Känns jätteskönt faktiskt, och jag är samtidigt spänd på att börja gymnasiet.

Konstiga och oförtjänta betyg!

Idag så pratade lärarna i NO och idrott angående våra betyg, och jag tycker faktiskt att de betygen som jag fick var fullkomligt oförtjänta, dessutom rätt så konstiga bedömningar på dem.
Det hela började med idrotten. Jag har gjort och presterat så himla mycket för att jag skulle kunna höja mitt betyg från det lilla G:et till det större VG:et. Jag har haft mycket bättre inställning och motivation till att vela göra detta, lett en egen lektion som skulle kunna höja mitt betyg till ett VG eller till o med ett MVG (men det räknade jag aldrig med att få heller...) och självklart så är jag positivt delaktig i lektionerna. Men vad får jag för det? Jag behåller fortfarande mitt G! Och det är otroligt sjukt!
Men samtidigt så sa han även att jag var en utav dessa svårbedömda elever som låg på gränsen, men bara för att jag hade fler resultat som låg på G nivå så innebar det att jag fick behålla mitt G. Jaha, och min tidigare SO-lärare höjde mitt Samhällskunskaps betyg till VG, trots att jag aldrig har haft VG på ett sådant prov, vare sig ett starkt eller ett svagt (jag vet, olika lärare har olika uppfattningar, men tycker ändå att det är konstigt...).
Jag satt även och tjuvkikade på papperna lite grann angående saker jag själv inte visste om, och det här var resultatet: Den otroligt bra elevledda lektionen som jag höll i dans (och jag har inte ens några speciella erfarenheter angående detta, jag går inte på någon typ av aktivitet direkt) resulterade bara till ett VG-!!! Jaha, det fanns så mycket som var bra med den lektionen, och det tyckte han själv också, och väldigt lite som var mindre bra, och det här är resultatet! Det är säkert dessa idiotiska killar som inte var delaktiga under min lektions fel.
Dessutom så tycker jag att ytterligare en sak är orättvis:
En av mina klasskompisar (tjej) sa att idrottsläraren sa till henne; "Det är lite tveksamt, men med tanke på att du är så positivt delaktig i lektionerna, så är det klart att du ska få ett MVG". Och vad kan man säga utav detta då? Jo, att det är fullkomligt orättvist! Jag vet, den där tjejen som sa så är faktiskt bättre än mig, kanske inte fysiskt, men teoretiskt. Dessutom så måste killar uppnå hårdare krav än tjejer för betyg. T.ex. när vi ska springa 2,5 km, så måste killar få under 12 minuter för VG medan det räcker med 14 minuter för tjejer.
Men jag tycker ändå det är orättvist! Nästan alla tjejerna och till o med dem som jag själv tycker är fler gånger mindre bättre än vad jag själv är (lite skryt kanske, men från mina synvinklar) och dem lyckades få VG!
Det luktar verkligen skumt här...
Okej, nu har jag skrivit mycket om idrotten, så jag sammanfattar lite mindre angående NO:n.
Min lärare i NO var faktiskt värre. Hon sa till mig att jag fick göra ett val mellan betyg. Dvs att välja att ha MVG i biologi (som jag hade från förra året) och VG i fysik (som även var samma sak där) eller att ha allt det hela tvärt om.
Låter skitkonstigt om du frågar mig. Varför kunde jag inte få MVG i båda ämnena?
Jo, anledningen enligt det hon sa låg faktiskt i kemin. Hon sa att jag inte hade presterat tillräckligt bra i net nationella provet i kemi (men allvarligt talat, det där provet var faktiskt 100 gånger svårare än vad vi vanligen brukar jobba med, och det var inte ens ett kemiprov!), men vad skulle det ha för samband med mina betyg i biologi och fysik.
Konstigt nog så tog jag det hela som att det bara var okej, och stod inte emot...
Men samtidigt så har jag höjt mitt betyg i teknik.
Jag tycker att detta är fullkomligt konstigt.
Mina lärare har båda sagt att jag borde vara stolt över mitt betyg som jag fick utav dem, men hur i all världen skulle jag kunna vara stolt över det här? Jag har faktiskt jobbat otroligt hårt för att jag skulle kunna höja mina betyg i både idrott och NO ämnena, och det här är resultatet.
Dem där lärarna som säger så vet ju ingenting, dem är inte ens barn själva och behöver inte känna lika stor press som vi gör. Inte alls!
Jaja, egentligen så vet jag att jag ändå kommer in på NV (allvarligt talat, min-poäng: 120 poäng? Det borde finnas en spärr över 180 poäng istället ju!), men jag vill absolut inte vara sämst i klassen eller få ett otroligt dåligt jobb, för jag kanske inte heller får min dröm jobb som jag velat hålla på med.
Jag hoppas verkligen är lärarna på gymnasiet är flera gånger bättre än dem där.

RSS 2.0