"Skolans Dag" på en helg

Idag var det någon slags informationskväll (som gick på förmiddagen) på Läkerol Arena i Gävle där all grundskolor presenterade sitt arbete. Och självklart presenterade jag och några i skolan om just min skola.
Det blev lite jobbigt, efterssom skolan mitt emot oss hade ju till skillnad från oss mycket mer än vad vi hade.
Där satt ju folk och dansade, sjöng, och mycket mer (genom att lyssna och se, så gjorde dem mycket kulturiska grejer), och många elever från den skolan ställde upp, både stora som små.
Lite skrattretande då man kommer fram till hur min skola hade det...

I alla fall, fyra timmar skadade ju inte så mycket, annars skulle jag nog bara suttit framför min dator och TV för att spela TV-spel och chattat med ESC vännerna :)
Nu får man också ett litet presentkort till skolans lilla café som belöning för det hela.
Min första tanke när jag hörde angående belöningen var nog vad jag i all frid skulle göra med dessa pengar.
Jag brukar ju inte köpa något därifrån (då anledningen är att det verkar dyrt där) och att jag helt o hållet skulle vara en bra människa genom att bjuda något genom mitt presentkort. Men då gör jag nog det med högst 20 kronor. Det kanske finns något där som jag är sugen på ändå...

Vad har jag annars gjort då?
På tisdag har vi prov i musikhistoria, och på matten jobbar vi om rymdgeometri, fjärde kapitlet (vi använder Z boken röd).
Något lite konstigt är att vi ska ha prov på både kapitel 4, och kapitel 3 som vi hade ett mindre prov på förra terminen. Och så ska man ha prov på båda (det tredje kapitlet handlar om kvadratrötter, ekvationer och geometri).
Jag tror nog att det kommer gå bra ändå, eftersom jag är ju en sådan matte person, och jag har ju MVG i Matematik just nu, och det finns inte en chans att min matte lärare sänker mitt betyg. Annar skulle jag bli riktigt besviken på både läraren och mig själv.

Och självklart har det blivit lite Eurovision och Melodifestivalen i det hela.
Finland har valt sin representant, och Norges finallista är komplett.
Och nu är det bara 1 vecka kvar tills Melodifestivalen verkligen börjar på riktigt!
Om ni vill läsa lite recensioner, så kan ni göra det på poplight.se, eller på min ESC blogg (leta i arkivet).

Minskar mitt intresse för Amy Diamond?


I drygt två år (då talar vi om allvarligt fan då man kollar vad som händer hos henne varje dag o sånt dår, annars har jag varit ett fan hela tiden) så har jag varit ett fan av Amy Diamond.
Jag avgudar fortfarande hennes musik, och det går nästan inte att sluta lyssna på henne.
Ändå så känner jag att mitt intresse som Amy Diamond-fan håller på att slockna av någon anledning.
Varför då ställer jag till mig själv. Antagligen för att det är ESC säsong nu.

Jag är nu uppslukade över vad som händer uppe på de nordiska uttagningarna utav Eurovision Song Contest 2010.
Visst, både Norge, Finland och Island har gjort sina deltävlingar.
Bara om drygt 2 veckor så drar Melodifestivalen igång, och i år så har mitt intresse för Melodifestivalen och Eurovision ökat totalt. Ett exempel kan vara att jag nu hänger med i de nordiska uttagningarna av ESC, och jag är även medlem i en fanclub, nämligen ESCforum.net där vi diskuterar mycket om ESC.
Ändå så är jag lite orolig ifall intresset för att vara ett Amy Diamond fan börjat minska just för det.
Visst, hon är ju upptagen med Alice i underlandet musikalen, och hon har ju också skolan att hinna ifatt med, vilket kan vara någon anledning till varför det inte har hänt så mycket, och varför intresset minskar.

I år så är ju inte Amy med och tävlar i Melodifestivalen, men det var nog redan klart sedan April tror jag då hon svarade på min fråga i en chat att hon inte skulle tävla 2010.
Ändå så är jag glad för att hon inte gör det. 3 år i rad är rätt mycket, och ändå så har hon ju gjort en aningen succe med sin nya platta Swings Ans Roundabouts, hon har sålt guld, folk som lyssnat på hennes nya singel up via youtube har blivit förvånade, och rätt många sitter och kommenterar och tycker att det hela verkar som en helt ny stil.
Jag sitter ju inte här och väntar i flera månader på att hon ska släppa ytterligare ett nytt album, jag ser bara fram emot att få se henne på teve igen.
På tisdag är det i alla fall möjligt. Då kommer hon att vara med på progammet "Den itusågade kaninen" en stund, och den första Februari är hon med i "Folkoteket", vilket jag har hört kommer att vara ett program hon kommer att vara med på väldigt länge.

Visst så är det ju roligt med Eurovision Song Contest, men det är ju också roligt att lyssna och se på Amy Diamond. Jag menar, alla är ju inte direkt som hon är, hon är positivt annorlunda till skillnad från andra artister som slår igenom, även om de gör det större än hon gör.
Så även om jag sätter mycket fokus på Eurovision Song Contest, och mindre på underbara Amy, så betyder det ju inte självklart att jag glömmer bort henne.
När jag gör läxorna (matte, omöjligt att lyssna på musik och läsa samtidigt) så lyssnar jag ju på hennes album, och det njuter jag verkligen av.
Så jag summerar det hela med att skriva; Självklart så har jag inte glömt Amy Diamond.

Kan jag lita på användarna på ESCforum?

Jag vet att jag har ett eurovisions forum (EurovisionYoizan, länk finns vid länkarna), men jag tycker att det här verkar nog så allmänt, så att den borde bli skriven här.

I alla fall, för ett halvår eller så, så registrerade jag mig på ESCforum.net.
En sajt där jag och en massa andra användare där vi diskuterar om bland annat EUrovision Song Contest, Junior ESC, och gör andra saker som t.ex. deltar i tävlingar.
Faktiskt så spenderar jag min tid på den där sajten nästan varje dag, och det är jag ju inte heller ensam om.
Nackdelen är tyvärr själva användarna på den sidan.
Visst, dem diskuterar om bra bitar om det hela, men vissa gånger så går det lite åt gränsen.
Det mesta av just gränsen ligger mest på sexuella saker.

Här är några saker jag stör mig på:

Ett pars avatarer:
Vissa användare har avatarer som jag stör mig på.
Tar jag ett exempel på någons avatar (utan att nämna användarnamn) så kan man säga att det är en animerad kvinna på avataren. Och hon är klädd så att man kan se brösten på henne.
Animerd menas då att hon springer fram på ett sätt, och då blir jag ännu mer irriterad på dessa gungande bröst.
Väldigt jobbigt.

Sexuella bilder som postas där:
En gång, så var det någon som postade en pressbild på en tråd.
Det är nämligen så att gruppen A1 tävlar i den norska uttagningen i ESC. Och pressbilden innehöll en utav männen i den gruppen som hade tagit pressbilder som blev publicerad på en gaytidning.
Okej, fint men är det behagligt att alla ska kolla på sånt där?
Man kan faktiskt hålla sånt där för sig själv.

Hur folk blir behandlade av deras sexuallitet:
En annan grupp som tävlade i norska uttagningen av ESC fick lite uppmärksamhet av de flesta rockfantasterna på den där sidan då. Och vad skriver dem då?
Jo, att alla som inte gillade den där gruppen och dess musik var bögar.
Okej, så jag är så himla bög då?
Visst, vissa är det, och går runt med en stor text på sin signatur där det står att de är stolta över att vara bög, men är det verkligen rätt att hålla på sådär mot andra?
Okej, jag blev ju inte så fruktansvärt arg bara för att någon kallade mig bög (som sa det till alla som inte gillade den där typiska hårdrocken), men tänk om någon skulle ha blivit det då?

Nu har jag gått igenom några punkter.
Hemskt angående detta är ju att de flesta unga användarna som är under 18 år (som jag) ska få uppleva det som de vuxna postar på den sidan.
Att ingen har rapporterat angående bilder och sådant innebär nog att alla där verkar som att de helt o hållet inte bryr sig om hur det blir för andra som är yngre.

Även så ligger inte gränsen på en hög nivå nog för att jag ska sluta på den sidan, men blir det för mycket, så kanske jag måste avgå ESCforum.
Frågan är bara vad jag ska hålla på med då...

Ny hårfärg och nationellt prov

Min tredje skoldag under terminen var rätt bra.
Precis som igår, så stängde jag klockan när alarmet gick på 6.00, och somnade om till 7.00 (och fick även en sjukt skum dröm).
Jag är ändå glad över att jag hann till skolan.
Vi hade engelska allra först där vi jobbar med boken Third Time vid det fjärde kapitlet.
Vår lärare tyckte egentligen inte att det kapitlet var speciellt fördjupande, så det enda vi behöver för ett betyg inom kapitel 4 var att göra en skrivuppgift angående 4B texten.
En konstig grej som jag hade märkt på NO och Svenska läraren var att dem hade färgat håret.
Och när engelska läraren kommer in, så har hon också färgat håret!
Lite skumt, med tanke på att det stod i nyhetsbreven att lärarna skulle komma tillbaka, men (kanske) lite rundare efter lovet.
Jag har inte lagt märke till detta, utan de flesta har bara ändrat sitt utseende.

Snart ska vi även ha ett prov i musikhistoria på musiken.
Innan lovet, så gick vi ju igenom lite av detta, och min tanke var ju att jag skulle torska minst ett VG och kanske få ett G som högst, men bara genom tur.
Nu vet jag ändå vad jag behöver göra för ett VG och MVG, och det är klart att jag ska satsa högt oavsett vad jag ska göra som vuxen. Dessutom så är höga poäng viktigt till gymnasiet.

Snart är det dessutom dags för nationella provet i Svenska.
Nu är det mindre än en månad kvar tills den första delen av tre kommer att startas.
Jag kommer redan ihåg hur det gick i femman. Katastrofalt!
Speciellt vid den läsliga delen, då man skulle läsa en text, och svara på ett par frågor efteråt.
När det stod i texten att en pojke med hund som den hittade skulle gå och handla pommes och vatten, så stod det att han inte fick handla, för att han inte kom från staden, dessutom så trodde kocken att han hade stulit hunden.
Och när man skulle svara på frågorna, så var jag en sådan typisk person som kollade först på frågorna, och efteråt läste texten.
Så på två frågor så stod det varför fick han inte handla? och Vad trodde kocken om honom.
Båda hade likadana alternativ, men två av dem var för att han inte kom från staden och en annan där det stod för att kocken trodde att han hade stulit hunden.
Hur svarade man då då? Jo, tvärtom!
Och så fick man plötsligt IG på det där provet (eller som man kan kalla det, inget betyg).
Idag är jag mycket smartare och motiverad, så det är klart att jag ska klara det här.
Idag på svenskan fick vi göra en liten mindre skrivuppgift som tidigare hade varit på ett äldre nationellt prov.
Det provet var faktiskt rätt enkelt, men det blir nog svårare när det är dags.

Övriga ämnen som Idrott och SO så var man otroligt trött (de sista ämnena på dagen), och man ville bara hem och sova (jag har inte ens) sovit än.
Jag kommer nog att lägga mig tidigare idag , så att jag kan slippa stänga av den där klockan utan att somna om.
Och man kan inte heller sova i korridoren utan att väcka uppmärksamhet inför andra personer.
För när en invandrare (svart hud, taskig kille och otroligt oartig och dum) kunde bara inte låta mig få vara ifred, och bara behövde hämta sin töntiga crew (gud vad jag hatar honom).
Tur att jag bara blundade och låg, så att jag kunde resa mig upp innan jag väckte någon annans uppmärksamhet.

Imorgon är det bara att starta om dagen, så vi ses imorgon.
Hejdå :)

Skolan började idag (glömde viktiga material idag).

Idag så började skolan igen, och jag hade förberett mig de första två åren.
Det bick väldigt bra, jag vaknade 6.00, och fick (för) mycket tid till att förberreda mig.
Något som var ett stort minus var att jag glömde två otroligt viktiga saker.
Den första var mina inomhusskor (converse), och jag ville ju inte gå runt i korridorerna och klassrummen med stora bruna skinnskor. Så jag spenderade hela skoltiden med att gå runt med strumpor (jag är inte ensam som tur är).
Det andra som jag glömde var mina skåpnycklar. Utan dem kunde jag ju inte hämta mitt material.
Ändå så är det tur att man kan be läraren att låsa upp alla  skåpen med hjälp utav en speciell nyckel, vilket gjorde så att jag kunde låtsas som att jag hade mina nycklar. Fast de flesta visste ju att jag hade glömt nycklarna.

Något som har hänt inom skolan då? Jo, i matten så var det väl som vanligt.
På NO:n så byter vi för tredje gången NO lärare, men den här gången så får vi vår NO lärare som vi hade sedan sjuan, vilket också känns bekvämt.
Tyvärr så är det mindre bekvämt att vi inte kommer att hinna med ett (och till o med två om vi har otur) ämne, eftersom vi har mycket att lära oss från NOn.
Men det brukar även ofast vara ämnen som man inte hinner med, och så blir de rester till nästa termin (förra terminen så fick vi jobba med sånt som stod i sjuans bok).
På svenskan så kom vår studie-, yrkesvägledare till oss för att informera oss om gymnasiet.
Jag är nog själv ganska säker på att jag ska gå på NV.
Vi hade även första bild lektionen inom nian.
Det mesta var bara spännande genom vad vi skulle göra, men annars var det som föregående år. Bara jobb.

Nu så är det helg (vad var vitsen egentligen med att jobba första skoldagen och efteråt ha 2 dagar helg igen?) , och jag kommer som jullovet stanna hemma för det mesta.
Dessutom pågår en nordisk kväll för Norge och Finland som startar första deltävlingen av deras uttagning till Eurovision Song Contest.
Skulle gärna vela kolla, men bredbandets hastighet är för lågt för att jag ska kunna kolla, och så har man inte NRK eller FTV på kabelteven (som betald, annars står det "ingen omkomst").

Något konstigt med uppladdningen på youtube...

Jag brukar vanligtvis använda mig av Sony vegas (7.0) när jag ska göra film och stoppa in det på youtube. Men vanligen så använder jag även Windows movie maker beroende på hur mycket material jag behöver för filmen, hur enkel filmen kommer att vara och andra saker stora som små.
Det sjukaste när jag ska ladda upp en film via youtube är att det nästan inte går att ladda upp videoklippet på youtube med den filmfilsorten som jag använder vanligen.

Jag använder mig utav två olika filmsorter när jag ska göra film:

AVI: När jag uppladdar en sådan fil på youtube, så går mätaren upp en aningen, men efter runt 75% av laddningen, så lägger den plötsligt av, vilket är rätt så irriterande.
MWV: Den här filen blir det automatioskt när jag gör film med windows movie maker.
När jag laddar upp en sådan filsort så går mätaren upp till 100% i otroligt full fart, men oavsett om mätaren är på 100% så är uppladdningen ändå inte klar, för den vill inte ge meddelanden.
Jag har försökt att avbryta laddningen, samt kolla på klippet på youtube även om det inte verkar fullt laddat, men ändå så funkar det.

Jag känner mig inte för att vela skicka brev om detta till dem som jobbar på youtube (min engelska är ganska kass), men ändå så tycker jag att man borde göra något åt det här problemet.

Spela in mina drömmar

Jag har börjat märka att jag har börjat drömma mer än vad jag vanligen brukat göra.
Drömmarna har inte handlat om samma sak direkt, men jag blir ändå så nyfiken av nåt slag.
En utav drömmarna har handlat om att jag skulle börja på en helt ny skola, inte direkt så speciellt med den där drömmen eftersom jag minns att jag bara gick vilse.

En dröm som hade inatt handlade om att alla i min klass skulle göra en slags tjänst någonstans, men jag hade ingen aning. Jag och min kompis skulle till samma tjänst, och jag ville inte fråga om vad vi skule göra.
Plötsligt så kom vi fram till *********** (bortglömt namn), och där skulle vi svetsa träd som det såg ut, men i själva verket så såg det inte ut som om vi skulle göra det. Asså, vi pratade inte med någon på det där stället, så jag var grymt nervös ifall vi skulle bli utkastade och skällda, men min kompis som var med verkade inte lika nervös, utan helt o hållet gjorde jobbet.

Mer av den där drömmen tror jag inte att jag kom ihåg, för att jag verkade ha vaknat då.
I alla fall, det händer ofta, och verkligen att drömmar kommer, men det är ingen tvekan om att srömmarna glöms bort. Kanske när jag har börjat vakna till o med.
Synd bara att det inte fanns någon speciell teknik som man kunde spela in sina drömmar, och kolla på dem.
Jaja, hoppas att något blir av med det där.

RSS 2.0