Hur länge klarar Amys karriär?


- Att hålla på med musik är något jag verkligen vill hålla på med.
Så sa Amy på en intervju för länge sen, men vill hon det nu? Tveksamt.
Jag sitter nu och lyssnar på min gamla barnfavorit grupp Bubbles nu, och  de flesta ungdomliga artister så som t.ex. Bubbles brukar klara av sin karriär i ungefär ett halvt decenium innan de lägger av.
Nu har Amy Diamonds karriär som artist pågått i mer än 5 år, men är man orolig ifall det snart ska sluta för henne?



Den här låten är en av mina favoriter inom Bubbles lilla förråd.
Men vad har dem åstadkommit i sin karriär?
Jo, dem har lyckats publicera 3 album (Rock the world, Inbetween och Bless), släppt ut 11 singlar (från 2000's Happy Girl till 2006's You Dog Me Out).
Nu är det dött för bubbles, eller rättare sagt så kan man säga att deras karriär readn är över, och det hände för flera år sen.
Problemet kan hända just Amy Diamond också. Hur ska det kunna gå då?
Hon har ju jobbat nästan lika länge som Bubbles nu, men hon har åstadkommit mer album och mindre musikvideos också. En stor skillnad.
Hon är ju tyvärr inte heller så internationellt berömd. Okej, jag ser ju inga tecken på att Bubbles var det, för jag var ju då barn och brydde mig inte hur det gick för dem internationellt, men om det verkar gå dåligt med bland annat skivutsläpp och konserter och kommentarer, så kan det hända att man bara inte vill mer.

Kollar man på Amys album genom tiderna, så ser man att genombrottet från This Is Me Now gav stora resultat. Den såldes runt hela världen och lyckades sälja platina.
Albumet This Is Me Now såldes därmed inte internationellt, utan bara genom norden samt ett par europeiska länder, men albumet lyckades sälja guld innan dem kom ut i butik, vilket var positivt.
Tyvärr så gick det inte bra efteråt med Music In Motion, för då släppte albumet inte guld föränn flera månader, och så gjorde man en guldupplaga av albumet för att lägga till karaoke versioner och låten Thank You.
En Helt Nu Jul blev i alla fall en liten lyckat koncept. Albumet sålde guld runt månaden efter.
Haken med just det albumet är ju att man inte direkt går och lyssnar på julklassiker när julen väl är över, men nu så kommer kanske de flesta ta fram albumet igen och lyssna.
Swings And Roundabouts är drygt två månader gammalt nu, och man väntar fortfarande på att albumet ska sälja guld. Men det kan väl ske månader innan den gör det, eller i värsta fall så gör den inte det.

Kan det vara så att Amys karriär snart kan ta slut på grund av att det inte går så bra?
Visst, karriären går ju ibland som en berg o dal bana. Vid albumutsläpp så vill många ha intervjuver med henne, men efter kanske fem år, så finns det ingen som vill intervjuva mer.
Jag hoppas att hon kan få en riktigt bred sommarturne vid sommaren och hänga på bl.a. Rix FM eller Diggiloo.
Och så hoppas man självklart att karriären inte tar slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0